Belevingsboerderij Hoeveslagerij Onze Bagynvarkens worden geboren op de boerderij en zullen na een leeftijd van 9 maanden verwerkt worden op de boerderij. Zowel in heel wat charcuterie als vers vlees.
Ik hoop via deze weg kennis verder te kunnen uitwisselen. Verder zijn we opzoek naar nieuwe verkooppunten voor onze voorverpakte charcuterie van prima kwaliteit én recht van de boerderij. Een unieke parel bij ons en in de verkoopstoog waar dan ook...
Wij kweken kippen en parelhoenen van traaggroeiende rassen die vanaf 5 weken op de wei lopen (systeem met mobiele kippenstal). Wij kweken niet bio, maar qua raskeuze en ruimte voor de dieren volgen we wel de biologische normen. We verkopen vooral thuis (korte keten) en leveren ook aan enkele winkels en restaurants. De kippen en parelhoenen zijn topproducten met een unieke smaak
Wij hebben een vleesveebedrijf en kopen onze magere limousin en Belgisch witblauw runderen aan in de ardennen. In onze hoevewinkel verkopen wij vers, vacuüm, diepgevroren limousin en Belgisch witblauw rundvlees van onze eigen hoeve aangevuld met varkensvlees, kip en lams van collega-landbouwers.
Wij hebben een varkensbedrijf en kweken Duroc varkens die onder we onder ons een eigen label 'Duroc de Kempen' vermarkten. Onze focus ligt op ons bedrijf: de zorg voor onze varkens en onze klanten zo goed mogelijk beleveren. We versnijden over vervoeren zelf geen vlees. Samenwerking met handelaars is voor ons dus een noodzaak en de beste manier om het hele varken van kop tot staart te benutten. Onze Duroc de Kempen kan je komen bekijken in onze kijkstal. Vanuit onze hoevezaal 't Perspektief, die we verhuren voor vergaderingen, workshops en opleidingen heb je een mooi zicht op onze varkens in de scharrelstal.