Verhalen van onze community
Wie zijn onze Connect-leden? Wat is hun passie? En hoe versterken ze elkaar? Maak kennis met onze Connect-leden en hun samenwerkingen. Duik in de verhalen van producenten van bij ons.
It’s a match: Hof ter Vrijlegem en 't Groentehuisje
Twee voedingsprofessionals slaan de handen in elkaar na hun kennismaking via het platform ‘Lekker van bij ons Connect’.
Zachtfruitbedrijf Adriaensen - Wynants
Van eind juni tot begin augustus plukken Lu en Els Adriaensen uit Merksplas kersen. Van maart tot december verdiepen ze zich in hun aardbeien. Lees hun verhaal.
Rundveebedrijf Van het Lindeveld
Met passie en liefde zorgen Tim en Dorien voor hun runderen. Lees hier het verhaal van rundveebedrijf Van het Lindeveld.
Vishandel C-food
Sven De Muynck van viswinkel C-Food uit Lochristi heeft als persoonlijke missie om zoveel mogelijk klanten te verrassen met zijn vangst uit de Noordzee. Lees het verhaal.
De Schranshoeve
Bram Heylens is chef van De Schranshoeve in Vorselaar, een brasserie die al sinds 2016 de lokale kaart trekt. “We gaan 100% voor Belgische producten, en het liefst van al Vlaamse.”
Colette - De Vijvers
Chef Thijs Vervloet is trots op al het lekkers dat ons land te bieden heeft. Hij is zaakvoerder van restaurant Colette – De Vijvers en Bistro De Vijvers.
Carrefour Herent
Hendrik Draye baat samen met zijn broer Simon de Carrefour market in Herent uit. Ze zetten bewust in op de verkoop van lokale producten en werken dan ook samen met boeren en bedrijven uit de buurt.
Hoeve Zuid-Bellegoed
Philip en Nancy zijn de trotse eigenaars van Hoeve Zuid-Bellegoed in Ieper. Ze verwerken er een deel van hun melk zelf tot lekkere zuivelproducten die ze verkopen in hun hoevewinkel.
Alfa Fish & de Vistafel
De broers Steven en Christophe baten samen viswinkel de Vistafel en Alfa Fish, een vis- en mosselgroothandel, uit. “We proberen de referentie te zijn in Vlaanderen wat verse vis betreft.”
La Lorraine Bakery Group
La Lorraine Bakery Group is een Oost-Vlaams familiebedrijf, bekend dankzij de heerlijke taarten en broden.
Warnez Potatoes
Warnez Potatoes is al decennialang een gevestigde waarde in de aardappelsector. Het liefst werkt het Tieltse bedrijf met aardappelen die zo lokaal mogelijk geteeld worden.
't Munckenei
Stefaan en zijn vrouw Hermine runnen samen het legkippenbedrijf De Kloosterbeekhoeve en eierhandel ’t Munckenei. Al bijna twintig jaar zorgen ze voor lekkere en verse eitjes op tafel.
Breydel
Ivan De Keyser is zaakvoerder van Breydel, producent van ovengebakken, ambachtelijk varkensvlees. De laatste tien jaar zet Breydel sterk in op duurzaamheid en beleving.
Duroc d'Olives
Een lekker stuk varkensvlees, smaakvol en duurzaam geproduceerd, daar maken Bart Mouton en Filip van Laere van Duroc d'Olives werk van. Lees hier hun verhaal.