lu en els adriaensen-18

Zachtfruitbedrijf Adriaensen - Wynants

Home>Verhalen>

Zachtfruitbedrijf Adriaensen - Wynants

Delen

Van eind juni tot begin augustus plukken Lu en Els Adriaensen uit Merksplas kersen. Van maart tot december verdiepen ze zich in hun aardbeien. In dit familiebedrijf in de Kempen staat zomerfruit elke dag op het menu. En met dat fruit hebben Lu en Els hun handen zo goed als het hele jaar vol. Voorbereiden, snoeien, plukken, verwerken, verpakken en verkopen, ze doen het allemaal. Hoog tijd voor een bezoek aan deze trotse ambassadeur Lekker van bij ons. 

Accepteer analytics-cookies om deze content te kunnen bekijken.

Kersenliefhebbers van heinde en verre

Zowel in de automaat op hun parking als via de coöperatie van Hoogstraten vijf kilometer verderop verkopen ze hun fruit in groten getale. Tijdens het kersenseizoen, passeren niet alleen buurtbewoners aan de automaat, maar staan er vaak rijen met kersenliefhebbers die van heinde en verre komen. Via de automaat verdienen ze maar een klein stukje van hun omzet, maar de appreciatie is des te groter.

Wanneer we kersen plukken, voelt elke dag aan als vakantie

Vrolijk familiebedrijf

“We zijn in 1989 getrouwd en na ons huwelijk is Els mee in het bedrijf gestapt. Daarvoor waren we een familiebedrijf dat van vader op zoon werd overgedragen. Els en ik hebben de tuinbouw overgenomen en verder uitgebouwd tot het kersen- en aardbeienbedrijf dat we vandaag hebben. Het is een fijne ervaring om samen met mijn vrouw dit bedrijf te runnen en te laten groeien. We zijn een goed team hier in ons klein stukje paradijs, maar we zijn ons misschien niet meer bewust van de prachtige omgeving waarin wij dagelijks aan de slag gaan,” vertelt Lu met kwetterende vogels op de achtergrond.

Authentieke smaken scoren

Het geheim van hun fruit zit ‘m in de smaak, vindt Lu. De planten, die ze zorgvuldig verzorgen, produceren heerlijk en smaakvol fruit. Fruit dat doet terugdenken aan vroeger, puur en sappig. Da’s ook de reden waarom Lu en Els ambassadeur Lekker van bij ons werden. Om mensen opnieuw in contact te brengen met de authentieke smaken van heerlijk zomerfruit. De aardbeien en kersen die niet geschikt zijn voor verkoop, verwerken ze bovendien tot confituur, sapjes en likeur. Duurzaam en smakelijk, een geweldige combinatie.

Kers op de taart

De grootste voldoening halen Lu en Els uit de complimenten van hun klanten. “Het is onze missie om lekker fruit aan te bieden. Wanneer de klanten dan via het voorkeursysteem van de veiling of via social media laten weten dat ze onze kersen en aardbeien goed weten te pruimen, dan doet dat ferm deugd. Onze kers op de taart, zeg maar.”

lu en els adriaensen-2

Deel ook je verhaal

Wil je graag je werk met lokaal lekkers delen? Of heb je via Lekker van bij ons Connect de partner van je professionele leven gevonden? Dan horen we het graag. Stuur een mail naar voedselverbindt@vlam.be en we nemen snel contact met je op.