Stefaan Verhelle (2)

't Munckenei

Home>Verhalen>

't Munckenei

Delen

Stefaan Verhelle en zijn vrouw Hermine Steenhuyse runnen samen het legkippenbedrijf De Kloosterbeekhoeve en eierhandel ’t Munckenei in Wingene. Al bijna twintig jaar zorgen ze voor lekkere en verse eitjes op tafel bij heel wat consumenten. Zo verdelen ze zelf hun eigen eieren, maar verpakken ze ook eieren van partners. Wij gingen op bezoek bij deze fiere ambassadeur. 

Accepteer analytics-cookies om deze content te kunnen bekijken.

Waar kunnen we de eieren van ’t Munckenei zoal vinden? 

“De eieren van onze 125 000 scharrelkippen sorteren en verpakken we voor retail en foodservicebedrijven, maar we verkopen ook eieren ter plaatse in onze ei-automaat. Buurtbewoners vroegen ons of het mogelijk was om rechtstreeks bij ’t Munckenei lekkere en verse eitjes te kopen. Dankzij die automaat lukt dat, ook als we in de stallen of in het sorteercentrum aan het werk zijn.” 

Jullie verpakken en verdelen ook eieren van partners. Waarom? 

“We geloven in de sterkte van de Belgische en Vlaamse pluimveehouders: zij leveren zeer goed werk. We willen graag de tussenschakel zijn tussen de pluimveehouders en de consument, om op een efficiënte manier een lekker en vers ei op tafel te krijgen.” 

Waarom is kiezen voor lekkers van bij ons belangrijk? 

“Lokaal geproduceerde of lokaal geteelde producten zijn duurzamer omwille van de kilometers. De consument wordt zich daar meer en meer bewust van. Ook wij vinden het belangrijk duurzaam en efficiënt te werk te gaan.” 

Wat is de sterkte van een ei? 

“Met een simpel ei kan je een heerlijk gerecht op tafel toveren. Onlangs voerden we campagne met een foodfotograaf die op pad ging bij lokale restaurants. De recepten plaatsten we op onze website, met de naam van de chef-kok en zijn of haar horecazaak. Eén van de chefs maakte risotto met een gepocheerd eitje en garnalen klaar. Heel lekker.” 

Wat brengt de toekomst voor ‘t Munckenei? 

“Op dit moment zijn we bezig met de bouw van nieuw pakstation. Met de nieuwe sorteermachine zullen we grotere volumes kunnen draaien en strenger uitsorteren volgens kwaliteit. Naast het scharrelei zullen we ook het vrije-uitloop-ei en bio-ei kunnen aanbieden.”  

Verpakkingslijn (3)

Deel ook je verhaal

Wil je graag je werk met lokaal lekkers delen? Of heb je via Lekker van bij ons Connect de partner van je professionele leven gevonden? Dan horen we het graag. Stuur een mail naar voedselverbindt@vlam.be en we nemen snel contact met je op.