Thijs Vervloet (2)

Colette - De Vijvers

Home>Verhalen>

Colette - De Vijvers

Delen

Chef Thijs Vervloet is trots op al het lekkers dat ons land te bieden heeft. Hij is zaakvoerder van restaurant Colette – De Vijvers en Bistro De Vijvers, beide gelegen op domein De Vijvers in Averbode: een unieke plek in Vlaanderen. “We zitten vlak bij een van de mooiste esplanades van België, in een prachtige, groene omgeving, met zicht op de vijver.” En toch kaapt het lekkere eten er de hoofdrol weg. Thijs leidt je graag even rond in z’n keuken.

Accepteer analytics-cookies om deze content te kunnen bekijken.

Wat typeert de keuken van restaurant Colette?

“Colette en ikzelf als chef staan voor productkeuken. We gaan steeds op zoek naar de allerbeste producten die we laten schitteren op het bord. Daarbij voorzien we een goeie garnituur, een lekkere saus… Maar het hoofdproduct steelt altijd de show.”

Waarom werken jullie graag met lekkers van bij ons?

“Producten van eigen bodem zijn van topkwaliteit. Zo werken we vaak met witte asperges, Belgisch kalfsvlees, vrije-uitloopkippen van Coq des Prés, hopscheuten, Noordzeegarnalen, tarbot en andere mooie vissen vanuit de Noordzee, Petits-Gris de Namur (wijngaardslakjes op vocht), kropsla, tomaten en jonge bloemkooltjes van bij ons, kaas van Averbode… We mogen gerust wat chauvinistischer zijn en lokale landbouwers en ondernemers steunen. Het lokale aspect en de lokale economie zijn alsmaar belangrijker geworden.”

Hechten klanten ook meer belang aan lokale producten?

“We merken dat onze gasten ook terug naar het lokale willen en Belgische producten willen proeven. Ook zij vinden het belangrijk dat je de lokale diensten ondersteunt en ermee samenwerkt. Als chef promoot ik graag lokale producten: we vertellen tegen onze gasten waar het product vandaan komt, hoe het gemaakt wordt…”

Met wie werken jullie zoal samen?

“Ons kalfsvlees komt van een hele goeie kalfveehouder waar ik af en toe in de stallen kom. Daar zie ik dat de dieren goed verzorgd worden in een propere omgeving, met vloerverwarming en zelfs muziek. Alles voor het comfort van de dieren. Hetzelfde geldt voor onze poulardes: ze hebben buiten gelopen en geleefd, en dat proef je. Samenwerken met mensen die écht met hun producten bezig zijn en voor wie kwaliteit hun hoogste goed is – net zoals bij ons – is belangrijk. Dat maakt het zo fijn om met die mensen samen te werken, én met hun producten.”

Thijs Vervloet (3)

Hoe gaan je gasten van tafel na een bezoek aan Colette?

“Ik hoop dat ze met een goed gevoel vertrekken en zeggen: “Hier wil ik terugkomen, want ze hebben me gesoigneerd en erkend.” Daar streven we naar: naar het perfecte gevoel van de gast op dit mooi domein en in dit mooie kader.”

Deel ook je verhaal

Wil je graag je werk met lokaal lekkers delen? Of heb je via Lekker van bij ons Connect de partner van je professionele leven gevonden? Dan horen we het graag. Stuur een mail naar voedselverbindt@vlam.be en we nemen snel contact met je op.