c-food-7

Vishandel C-food

Home>Verhalen>

Vishandel C-food

Delen

Onze Noordzee zit vol met lekkers. Meer dan veel mensen durven denken. Sven De Muynck van viswinkel C-Food uit Lochristi heeft als persoonlijke missie om zoveel mogelijk klanten te verrassen met zijn vangst uit de Noordzee.  

Accepteer analytics-cookies om deze content te kunnen bekijken.

Smakenpallet uitbreiden 

Als veertienjarige jongen kon Sven aan de slag in de viswinkel van zijn nonkel. Daar ondergedompeld, kreeg hij snel de microbe en liefde voor het vak te pakken. Met meer dan veertig jaar op zijn professionele teller, weet Sven precies welk lekkers zwemt in de Noordzee en welke visjes smaken in welk seizoen. "Ik vind het heerlijk om mijn klanten een niet vanzelfsprekende vis aan te raden om hun smakenpallet wat uit te breiden. Niets mis met kabeljauw, maar een onbekender stuk schelvis zit in dezelfde familie en heeft zo veel meer smaak dan die klassieke kabeljauw. Zo’n suggesties meegeven, dat maakt me erg gelukkig." 

Mensen verrassen met unieke vis van bij ons, dat maakt me gelukkig

Zomer op je bord 

“Mijn etalage vullen, da’s een ware sport voor mij. Het voelt als een uitdaging om de etalage zo kleurrijk, divers en smaakvol in te vullen. Ik laat me vaak door het weer en mijn persoonlijke smaak inspireren. Op een zomerse dag zorg ik dat ik veel zuiderse smaken zoals langoustines, schelpjes en inktvis etaleer. Bij een winterse dag kijk ik naar welke vis het beste tot zijn recht komt in een ovengerecht. Als ik ‘s ochtends vroeg mijn etalage heb samengesteld en alles is gelukt, dan is mijn dag in de voormiddag al geslaagd.”  

Vis uit Zeebrugge en Oostende 

“Mensen schrikken dat we in de Noordzee ook langoustines of inktvis vangen. Onze zee heeft geen vaste grenzen en je vangt er een heerlijk divers aanbod,” legt Sven uit. “Het aanbod van C-food komt voornamelijk van vissers uit Zeebrugge en Oostende. Het heeft wat research gekost, maar tegenwoordig weet ik perfect welke visser me de beste tongen of de lekkerste wijting kan bezorgen. Die kwaliteit, dat proef je.” 

“De klanten komen steeds vaker zonder boodschappenlijst naar de winkel. Het klantencontact wordt persoonlijker en dat maakt het contact nog aangenamer. We weten wat ze graag lusten en of hun kinderen in huis zijn. Op basis van die kennis bieden we nieuwe suggesties aan waarvan we weten dat ze in de smaak zullen vallen. Het vertrouwen dat onze klanten hebben in onze voorstellen, suggesties en verrassende visjes, daar halen we ongelofelijk veel voldoening uit,” aldus Sven. 

c-food-12

Accepteer analytics-cookies om deze content te kunnen bekijken.

Deel ook je verhaal

Wil je graag je werk met lokaal lekkers delen? Of heb je via Lekker van bij ons Connect de partner van je professionele leven gevonden? Dan horen we het graag. Stuur een mail naar voedselverbindt@vlam.be en we nemen snel contact met je op.