Plattelandsklassen organiseert bezoeken aan land- en tuinbouwbedrijven. Kinderen en jongeren leren er over de oorsprong van hun voeding en de inspanningen van de land- en tuinbouwer voor een duurzame productie.
Als landbouweducatief team willen we kinderen en jongeren (opnieuw) laten connecteren met de bedrijven en de mensen die hun voedsel produceren. We zijn benieuwd of er nog primaire producenten -buiten ons huidige netwerk- bereid zijn om, met onze educatieve ondersteuning, kinderen en jongeren te ontvangen op hun bedrijf of zelf de klas willen instappen om leerlingen hun authentieke verhaal te brengen.
Hotelschool Gent heeft een waaier aan voedingsopleidingen voor leerlingen van het 1ste tot en met het 7de middelbaar, zowel dubbele finaliteit (TSO) als arbeidsmarktfinaliteit (BSO). Zowel afdeling Horeca als Bakkerij. Hotelschool Gent staat voor culinaire innovatie, creativiteit en ondernemerschap.
BBQ Academy organiseert BBQ-workshops, teambuildings en demo’s op eigen locatie of op verplaatsing. Ze doen ook aan productontwikkeling en commercialisering, zowel food als non-food, met focus op BBQ in de brede zin van het woord.
Wij willen leerlingen afleveren die functioneren als ambassadeurs, trots zijn op hun school en hun opleiding en klaar zijn om een volwaardige plaats in te nemen in de maatschappij. We willen een school zijn waar de lat hoog ligt, waar leerlingen fier zijn en ambitieus, waar het onderwijzend personeel vanuit beroepseer leerlingen naar een hoger niveau wil tillen en je voorbereidt op de arbeidsmarkt of verdere studies. We willen dit doen in een school met PIT, waar de kernwaarden Participatie, Innovatie en Transparantie ingebed zijn in ons denken en handelen.