Wij zijn een ambachtelijke koffiebranderij in Eernegem (W-Vl.). We zijn verbonden aan de werking van 100% West-Vlaams én erkend streekproduct voor onze Houtlandse koffie die een zachte 100% arabica mélange is, maar bieden ook andere verfijnde mengelingen aan evenals originekoffies. We zijn al generaties actief en staan bekend voor onze zachtgebrande koffie. Tevens verdeler van verschillende merken van koffietoestellen, zoals Bravilor, Moccamaster, BFC en Saeco. Beschikken over eigen technische dienst.
Als ambachtelijke koffiebrander wensen wij onze koffie te verkopen oa in streekhoekjes vb. van 100 % West-Vlaams, maar ook in andere winkels waar oog is voor lokale producten. Wij bieden zacht gebrande koffies aan en dit voor een prima prijs-kwaliteitsverhouding en willen dit ter beschikking stellen voor zoveel mogelijk mensen, ook van de horeca: immers met (kwaliteits)koffie kan je het verschil maken (in tegenstelling tot vb. frisdranken die standaard- producten zijn). Ook op plaatsen met groot verbruik van koffie kunnen wij een goede samenwerking aanbieden door koffie én koffietoestellen (mét advies, interventie, herstelling, onderhoud) aan te bieden.
Als trotse eigenares van Bon Appetine heet ik je van harte welkom! Ontdek onze smaakvolle oase met lokale lekkernijen, waar we alles zelf maken, van pralines tot truffels en onze befaamde Gavers Valeirkes en Gaverse Flupkes, heerlijke lekkernijen die onze streek op zijn best vertegenwoordigen en die al sinds 1994 gemaakt worden door onze familie. Geniet van een verse kop koffie met een heerlijk gebakje in ons gezellige interieur. Ontdek ook andere streekproducten en verfrissende lokale drankjes. Bij Bon Appetine draait alles om het beleven van de pure smaak van onze prachtige streek.
Wij (Philip en Koen Dewit) kweken de Vlaams-Brabantse tafeldruif. De volgende variëteiten vind je in onze serres; Ribier, Leopold III, Muscat en Canon Hall en verkopen wij zowel thuis als op de markt.
Ik ben distillateur en maak heerlijke, ambachtelijke jenevers. De graanjenever is de basis voor de andere soorten waaronder appel-, citroen-, kersen-, kweeperen-, speculaasjenever en koffielikeur. Verder maak ik ook arancello, limoncello en gin. Doordat ze handmatig worden bereid met verse vruchten krijg je een aparte smaak, zoals je die nog weinig bij andere jenevers kan terugvinden. De 4-provinciën-stad Landen als uitvalsbasis voor de productie geeft voldoende mogelijkheden om aan lekker, sappig fruit te komen, dankzij de lokale fruitteelt uit het Haspengouw. De jenevers zijn verkrijgbaar in flessen van 100ml. en 500ml.