Ben je traiteur of kok? Grijp je kans om te experimenteren met nieuwe eiwitrijke ingrediënten! Oliepompoen, deder, zonnebloem, koolzaad, noten, hennep, blauwmaanzaad … behalve een lekkere olie leveren ze ook een vezelrijke eiwitkoek op. Nieuwe ingrediënten om in de keuken mee aan de slag te gaan! Wil jij experimenteren met nieuwe smaken en texturen? Wij horen graag van jou van welke gewassen je eiwitkoek wil ontvangen en hoeveel je nodig hebt. Stap je mee in ons nieuwe project*? Laat het ons weten via Kathelijne.ferket@vlaamsbrabant.be *Oproep van 8,4 miljoen euro voor projecten voor innovatie, samenwerking en demonstratie in de land- en tuinbouw | Landbouw en Zeevisserij
We hopen mensen te ontmoeten die graag aan de slag willen met lokale nieuwe grondstoffen. Quinoa, blauwmaanzaad, deder, saffloer, pompoenpitten, zonnebloem, goudsbloem, teunisbloem, boekweit, lavas, mierikswortel, engelwortel, hennep, lupine, amarant, mosterd, karwij, anijs, chia, ... van Belgische bodem. Nieuwe teelten starten klein maar moeten net als de grote teelten aan het eind van de rit op zoek naar mogelijkheden om de oogst te drogen, sorteren, schonen, persen, ontpitten, pellen, vermalen, verpakken, ... Niet elk bedrijf heeft deze opties ter beschikking en de grote bedrijven rekenen veelal op grote volumes, liggen veraf, vragen een hoge opstartkost, ... Samenwerken loont vaak bij kleinschalige opstart.
Al meer dan 25 jaar draait ons leven rond aardappelen, een passie die ooit begon als weddenschap met mijn moeder en ondertussen is uitgegroeid tot een succesvolle uit de hand gelopen hobby naast mijn werk als hoofdtechnicus bij de Vlaamse Waterweg. Onze aardappelen, geteeld in eigen tuin en op lokale velden binnen een straal van een kilometer rond Balen, trekken klanten vanuit onder meer Tongeren en Sint-Truiden. We verkopen via een 24-uurs automaat in Gerheide, maar klanten kunnen ook bestellen en rechtstreeks bij ons afhalen. Bovendien leveren we geschilde aardappelen aan rusthuizen en verenigingen. Onze aanpak houden we bewust kleinschalig en zo biologisch mogelijk, afgestemd op de wensen van onze klanten.
Greet en Stijn hebben zich gespecialiseerd in de teelt van de primeuraardappel de Moese Patat. Deze is erkend als Vlaams Streekproduct. Daarnaast telen ze ook bewaaraardappelen (o.a. Bintje) in de vruchtbare kleigronden van de Schelde. Hun afzet is enkel gericht op korte keten en B2B.
We zijn een familiebedrijf gespecialiseerd in aardappelen. Daarbuiten telen we nog suikerbieten, wintertarwe, wintergerst en kersen. We hebben een hoevewinkel bestaande uit eigen producten en nevenproducten van collega' s uit de streek.