Visbedrijf Quisquater | Co is een groot- en kleinhandel in verse vis, schaal- en schelpdieren. Alle vis wordt rechtstreeks en waar mogelijk lokaal (aan de Belgische kust) aangekocht. Onze ervaring, toewijding en productkennis zijn onze grootste sterktes. Wij zijn zowel klein- als groothandel. In onze winkel wordt alles vers en met respect voor het product vervaardigd.
Ons bedrijf kent twee speerpunten: enerzijds onze focus op horeca waarbij een steeds grotere nadruk wordt gelegd op het lokaal product. Chefs willen zich steeds meer onderscheiden door het terroirgegeven. Wij spelen daarop in en willen ons in deze materie dan ook geaccrediteerd zien. Verder hebben wij een grote winkel, waarvoor de klanten van heinde en ver komen. Ze komen ook speciaal voor de verse dagvis uit de Belgische veilingen van de kust (liefst duurzaam). Wij rijden 3x per week naar Zeebrugge en Oostende en ook vaak Nieuwpoort. Wij kopen al generaties lang lokale vis, en zijn daardoor één van de oudste en trouwste kopers op de Belgische afslagen.
Zalmrokerij Wymo is een ambachtelijke rokerij uit Beernem. We maken er gerookte zalm op tradionele wijze, dit door met de hand droog te zouten. We verkopen onze producten vooral naar viswinkels, traiteurs en horeca maar ook op zaterdag in onze fabriekswinkel.
Vishandel Jens te Nieuwpoort koopt iedere veildag op de Vlaamse Visveiling NV (Nieuwpoort - Oostende en Zeebrugge) kraakverse producten aangeland door onze lokale vissers. We zetten sterk in op "vissen wat de visser vangt", alleen zo kunnen we de keten versterken en bouwen we een autonome bevoorrading van ons voedsel uit tot een succes. Doorheen de keten van visser, veiling, vishandelaar en consument is dit een gedeelde verantwoordelijkheid, zorg dragen voor het lokale product.
wij zijn een vis-bewerkend bedrijf (meer dan 50 jaar) die zoveel mogelijk op de lokale visveiling koopt, en nog liefst seizoenvis, om dit weer panklaar of in filets te verkopen aan Horeca, viswinkels, groothandels en instellingen