

Wie ben ik?
We zijn een wijndomein tussen de Rode- & Zwarteberg. Sinds 2004 zijn actief in het maken van verschillende soorten, Belgische, wijn. We focussen hierbij voornamelijk op mousserende, witte en rosé wijnen. Daarnaast doen we ook aan wijntoerisme waarin we de bezoekers een rondleiding kunnen geven op het domein. We baten ook een wijnbar & - winkel uit en hebben een eigen wandelroute en eventlocatie.
Wat wil ik bereiken?
(lokale) verdelers, horeca, logies zijn uiteraard voor ons een belangrijke afzetmarkt. Daarnaast zijn we ook steeds bereid om samen te werken voor toerisme. Dit kan zowel voor bezoeken als volledige eventformules. Bijleren van andere wijnboeren doen we lokaal al zeker, maar buiten de West-Vlaamse grenzen mag dit uiteraard ook.
Andere ambassadeurs

Wijndomein Oud Conysnbergh
Oud Conynsbergh is een Belgisch wijndomein, met meer dan 13 ha wijngaard in Boechout en Vremde, die volledig biologisch worden bewerkt. We produceren zowel schuimwijnen als gewone wijnen volgens de meest natuurlijke methodes. Gelegen in een 18e eeuwse Molen is de degustatieruimte open voor het publiek elke zaterdag en zondagnamiddag.

Wijndomein Gloire de Duras
Wijndomein Gloire de Duras is gelegen in het hart van Haspengouw, namelijk in Wilderen (Sint-Truiden). Ikzelf, Peter Nijskens, ben naast wijnbouwer ook fulltime fruitteler. Wijndomein Gloire de Duras is een echt familieproject. Samen met mijn vrouw Hilde en drie kinderen (Laura, Gert-Jan en Isaline) proberen we iets mooi te maken van ons wijndomein. We maken witte, rode en mousserende wijnen die perfect de terroir van Haspengouw weerspiegelen. Daarnaast verwelkomen we bezoekers voor rondleidingen, proeverijen en evenementen in onze unieke wijngaard, waaronder een ommuurde “clos” met microklimaat.

Wijndomein Près De Gand
Wij zijn Wijndomein Prés de Gand, een wijngaard van 5 hectare in de Vlaamse Ardennen waar we bijna 20.000 druivenstokken telen. We maken mousserende, witte, rode en roséwijnen met volle toewijding: van druif tot fles gebeurt alles in eigen beheer. We hanteren een ecologische aanpak, zonder pesticiden, en oogsten met de hand om de puurheid van ons terroir te behouden. In onze kelder laten we de wijnen natuurlijk rijpen, zonder toevoegingen, en met veel tijd en vakmanschap. Daarnaast ontvangen we groepen voor rondleidingen en proeverijen, en runnen we onze eigen wijnwinkel — waarbij we ook stijlvolle relatiegeschenken aanbieden.