

Wie ben ik?
Bakkerij Knapen is een ambachtelijke brood- en banketbakkerij, gevestigd aan de Dorpsstraat 13 in Bocholt, België. Het familiebedrijf bestaat al meer dan 132 jaar en wordt vandaag geleid door de vierde generatie: bakker Jack Knapen. We hebben een hart voor ambacht en een voorliefde voor lokale producten. Onze broden worden gebakken met Vlaamse tarwe, rogge en boekweit, rechtstreeks uit de buurt.
Wat wil ik bereiken?
Bij ons vind je lokale appels, peren, bosbessen, frambozen en aardbeien. We willen mensen vinden die plaatselijke grondstoffen kunnen aanleveren voor brood en banket. We willen nieuwe opportuniteiten verkennen. We willen een databank vinden met beschikbare granen in ons land.
Andere ambassadeurs

Bakkerij Broodnodig
Bijna waren we vergeten hoe lekker brood kan zijn. Echt smaakvol brood herkent u van bij de eerste beet omdat het zelfs geen beleg nodig heeft om voluit te smaken. Wat boter of olijfolie en een beetje grof zout maken er al een feest van. Bij de meeste, zelfs ‘ambachtelijke’ broden is tegenwoordig helaas de smaak opgeofferd aan de efficiëntie. Bakker Marc van Eeckhout is compleet een andere weg ingeslagen: hij selecteert granen die bijna verdwenen waren, laat ze aangepast malen en geeft zijn deeg in vijf rustmomenten de tijd om tot volle ontwikkeling te komen. Het resultaat is een ongekende smaakrijkdom in alle varianten en een perfecte verteerbaarheid. Pas wel op: eens u dit brood heeft geproefd, kunt u nog moeilijk terug. Veel plezier met de verdere ontdekking van de rijke smaak van het Traagste Brood en vooral: geniet ervan, elke dag.

Patisserie Lints
Wat ooit begon als een kleine bakkerij, is na 30 jaar ervaring uitgegroeid tot dé referentie voor patisserie, brood en chocoladecreaties in het Antwerpse. Lints is de warme bakker die je zoekt, dat is gesneden brood. Het team van Lints staat elke dag klaar om altijd voor kwaliteit en creativiteit te kiezen, gecombineerd met vakmanschap. Alles wordt in huis gemaakt, gaande van het brood, de koffiekoeken en de boterkoekjes tot de taarten, pralines en zelfs het ijs! Lints, dat is de warme bakker die je ook een warm hart toedraagt.

KIEM - Artisanale Bakkerij
In kader daarvan bouw ik nu een maalderij op die weldra klaar is. Bij KIEM bakken we brood met traditioneel vakmanschap en pure, natuurlijke ingrediënten. De bakkerij is kleinschalig, maar is een medium om naar duurzame landbouw te gaan. We maken onze broden met desem, zonder toevoegingen of bewaarmiddelen, voor een betere verteerbaarheid en volle smaak. Waar mogelijk gebruiken we lokaal geteelde granen en steengemalen meel, zodat ons brood authentiek en duurzaam blijft. Ons doel is dat iedereen kan genieten van gezond, smaakvol en ambachtelijk brood, met respect voor mens, natuur en kwaliteit.