Home>Onze Community>

De Zuivelarij

Verwerking
bedrijfslogo

De Zuivelarij

Zuivel
dezuivelarij.be
Delen

Wie ben ik?

In de Zuivelarij maken we lekker zuiderse zuivel met melk van boeren uit de buurt. Onze bekendste kaas is Berloumi maar we maken ook labneh, ricotta en cacioricotta.

Wat wil ik bereiken?

In de Zuivelarij koppelen we telkens één boer aan één zuivelproduct. Het is onze manier om de keten te verkorten en de boer te betrekken bij de vermarkting van zijn melk. Berloumi, ons bekendste product, kan je ondertussen overal kopen. Ricotta van Berloumi maken we van de reststroom aan melkwei uit de Berloumi productie. Labneh eet je als mezze met lekker brood. viVie is onze cacioricotta. Cacioricotta is zowel kaas als ricotta. Met al dat heerlijk zuivel maak je de lekkerste, vegetarische recepten. Je komt ze dan ook vaak tegen in restaurants en op evenementen.

avatar
David De Coster
Oost-Vlaanderen

Andere ambassadeurs

Verwerking
bedrijfslogo

De Witte Lelie BV

Zuivel

Al meer dan 30 jaar verwerken en verkopen we eigen melk op onze boerderij tot desserten, ijscreme, plattekaas, yoghurt... Ons hoeve-ijs wordt geserveerd in verschillende restaurants en onze desserten en zuivelproducten zijn in verschillende winkels terug te vinden. Sinds 2020 verkopen we ook via een automaat in Oosterwijk.

Bekijk ambassadeur
Verwerking
bedrijfslogo

De Zuivelarij BV

Zuivel

De Zuivelarij is sinds 2017 een kaasmakerij in Berlare. In het begin was het de bedoeling om kleinschalig en als hobby zuivelproducten te maken met melk van boeren uit de buurt. Maar onze Berloumi grillkaas kende al snel succes, waardoor we verder konden groeien. Ondertussen specialiseren we ons in creatieve, niet-courante, Mediterrane zuivelproducten, vaak met culinaire toepassingen. Zo groeide onze hobby al snel uit tot een bloeiend, lokaal en innovatief bedrijf. Ieder product maken we met de melk van één uniek landbouwbedrijf. Het is onze manier om de keten te verkorten en de band tussen boeren, producenten en consumenten te versterken. Onze boeren krijgen een eerlijke prijs en vinden het, net als wij, belangrijk om ecologisch te werken. Naast Berloumi produceren we ricotta, labneh, viVie en paneer.

Bekijk ambassadeur
Verwerking
bedrijfslogo

Wintershoeve ijs

Zuivel

Wij verwerken onze eigen melk naar ijs, kaas, boter en yoghurt. Ook voor rundsvlees en kalfsvlees van onze eigen runderen kan je hier terecht. In 1999 namen we het melkveebedrijf van onze ouders over. We kregen het idee om roomijs te ontwikkelen. Enige tijd later richtten we onze hoevewinkel op, waar je Franka vaak kan vinden. Pannenkoeken, wafels, yoghurt en kaas voegden we toe aan ons assortiment. In onze hoevewinkel kan je zowel binnen als buiten terecht om van al onze zoetigheden te genieten. Wij verwerken onze melk naar zo'n 24 smaken ijs. Kaas, yoghurt en boter maken we ook zelf en kan je bij onze in de hoevewinkel vinden. Ons rundvlees kan je bij ons in de winkel terugvinden in de vorm van een weideburger, maar je kan het ook los verpakt kopen. Ook voor kippenvlees en varkensvlees kan je terecht op ons bedrijf; alles komt rechtstreeks van bij de boer. Daarnaast verkopen we ook zelfgemaakte pannenkoeken en wafels.

Bekijk ambassadeur