Wie ben ik?
Wij zijn Elien en Piet van Het Elsthof. Samen zijn we de 4de generatie op de familieboerderij en baten sinds 5 jaar onze hoeveslagerij uit. We onderscheiden ons door enkel ons eigen rundvlees te verkopen. We beheren zelf alle stappen van het proces van bij de geboorte van het kalf tot het maken van onze lekkere verse prépare, alles gebeurd op onze hoeve. We maken onze charcuterie, bereidingen zowel koud als warm allemaal zelf en dit zonder bewaar of kleurstoffen. Na veel onderzoek en proberen maken we nu ook zelf rilette, paté, grillworst, droge worst uitsluitend met rundsvlees. In onze hoevewinkel kan je ook een deeltje zuivel en eitjes vinden van collega Korte keten verkopers. Recht van onze weides op uw bord.
Wat wil ik bereiken?
Andere ambassadeurs
Charcuterie Josué Deleu
Onze familiale spekslagerij bestaat sinds 1966. Onze specialiteit is huisgemaakte charcuterie, maar daarnaast vindt u bij ons ook een ruim aanbod vers vlees, bereide gerechten en kazen.
Keurslager De Meulder
Bij Keurslager De Meulder moet elk stuk vlees voldoen aan de strengste kwaliteitseisen. Keurslager De Meulder werkt enkel met producten met een authentieke smaak en een traceerbare achtergrond waarbij onze jarenlange ervaring resulteert in het huidige assortiment. Onze specialiteit is dry aged beef. Dry-aged beef is rundsvlees dat droog gerijpt wordt in een speciale rijpingskamer bij een temperatuur net boven het vriespunt en een vochtigheid van 70%. Dry aging kost natuurlijk tijd en werk en dat vertaalt zich ook in de prijs. Noem het gerust een exclusief product. Dry aging duurt weken en het is ook de oudste manier om vlees te rijpen. Het levert extreem mals vlees op met een dieprode kleur.
Aquitaine Puur
De vraag naar ons vlees was zo groot dat we besloten om onze passie voor kwaliteit en smaak om te zetten in het periodiek verkopen van ons vlees in onze nieuwe hoeveslagerij sedert september 2017.