Home>Onze Community>

Het Elsthof

Verwerking
bedrijfslogo

Het Elsthof

Slagerij
www.elsthof.be
Delen

Wie ben ik?

Wij zijn Elien en Piet van Het Elsthof. Samen zijn we de 4de generatie op de familieboerderij en baten sinds 5 jaar onze hoeveslagerij uit. We onderscheiden ons door enkel ons eigen rundvlees te verkopen. We beheren zelf alle stappen van het proces van bij de geboorte van het kalf tot het maken van onze lekkere verse prépare, alles gebeurd op onze hoeve. We maken onze charcuterie, bereidingen zowel koud als warm allemaal zelf en dit zonder bewaar of kleurstoffen. Na veel onderzoek en proberen maken we nu ook zelf rilette, paté, grillworst, droge worst uitsluitend met rundsvlees.

Wat wil ik bereiken?

We verkopen ons eigen rundvlees. In onze hoevewinkel kan je ook een deeltje zuivel en eitjes vinden van collega Korte keten verkopers.

avatar
Elien Colpaert
West-Vlaanderen

Andere ambassadeurs

Verwerking
bedrijfslogo

't Silsomhof - Everaert Ann

Slagerij

In onze hoeveslagerij verwerken en verkopen we Limousin rundvlees, BWB rundvlees, kalfsvlees, Duroc varkensvlees en lamsvlees. Daarnaast vind je bij ons ook streekproducten, maar allen afkomstig van bij collega's die zelf de grondstoffen produceren. Naast ons werk in de hoevewinkel geven we ook rondleidingen op maat aan groepen, scholen, woonzorgcentra en instellingen. ’t Silsomhof is bovendien een zorgboerderij. In samenwerking met het Steunpunt Groene Zorg bieden we een zinvolle dagbesteding aan mensen die het moeilijker hebben in onze maatschappij.

Bekijk ambassadeur
Verwerking
bedrijfslogo

Aquitaine Puur

Slagerij

bij Aquitaine puur zorgen wij voor lokaal rundvlees van het blonde d’aquitaine‑ras dat we met zorg zelf kweken en verwerken. wij versnijden het vlees ter plaatse en verkopen het rechtstreeks aan onze klanten, vers en op maat. met aandacht voor duurzaamheid, korte keten en kwaliteit maken wij vlees van bij ons bereikbaar voor iedereen. De vraag naar ons vlees was zo groot dat we besloten om onze passie voor kwaliteit en smaak om te zetten in het periodiek verkopen van ons vlees in onze nieuwe hoeveslagerij sedert september 2017.

Bekijk ambassadeur
Verwerking
bedrijfslogo

't Zwarthof

Slagerij

't Zwarthof is een hoeveslagerij met runds- lams en varkensvlees. We produceren ons vlees van veld tot vork. Dat is zeker zo voor ons rundsvlees, want alle wit-blauw runderen worden op ons eigen zoogkoeienbedrijf geboren. Onze dieren worden zeer traag afgemest, we werken uitsluitend met ossen of vrouwelijke runderen, kortom een unieke smaak. Ook ons lamsvlees komt van ons eigen landbouwbedrijf. Daar gaat het om zwartblessen of swifters die na eerst zoveel mogelijk op de weide gelopen te hebben, worden afgemest met een zeer rijk en gevarieerd 'dieet' met mais, granen en natuurlijk veel grasklaver. Zowel Werner (vader) als Ferre (zoon) zijn beenhouwer van opleiding. Alle vlees wordt dan ook vanuit het karkas verwerkt in eigen atelier. Daar komt ook duroc varkensvlees bij van een collega landbouwer. We verkopen ons vlees voornamelijk rechtstreeks aan de consument. Dat gebeurt ook meer en meer via andere hoeveverkooppunten. Wat ook in de lift zit is onze afzet naar de horeca.

Bekijk ambassadeur