Home>Onze Community>

KTA II Ensorinstituut hotelschool

Banner onderwijs
bedrijfslogo

KTA II Ensorinstituut hotelschool

Hotelschool
www.ensorinstituut.be
Delen

Wie ben ik?

Bij het Ensorinstituut leiden we jongeren op in keuken, horeca en restaurantmanagement, met een mix van praktijk en theorie. We bieden een warme, ondersteunende omgeving waarin ze hun culinaire talenten kunnen ontdekken en ontwikkelen. Creativiteit, vakmanschap en teamwork staan centraal, zodat elke leerling klaar is voor de professionele keuken of de horeca. We geloven in leren door doen, respect voor kwaliteit en het stimuleren van passie voor gastronomie en gastvrijheid.

Wat wil ik bereiken?

We werken in de lessen zoveel mogelijk met streekproducten, korte ketenproducten, en leggen de nadruk op noordzeevissen. We werken samen met stad Oostende in verschillende projecten rond voedselverspilling, verwerken van voedseloverschotten, we werken met lokale producten.

avatar
Eva Matton
West-Vlaanderen

Andere ambassadeurs

Banner onderwijs
bedrijfslogo

Spermalie

Hotelschool

Spermalie, een warme en familiale school in het centrum van Brugge, kiest voor een kwaliteitsvolle opleiding van jongeren met aandacht voor en onvoorwaardelijke groei.

Bekijk ambassadeur
Banner onderwijs
bedrijfslogo

Hotelschool Gent

Hotelschool

Hotelschool Gent heeft een waaier aan voedingsopleidingen voor leerlingen van het 1ste tot en met het 7de middelbaar, zowel dubbele finaliteit (TSO) als arbeidsmarktfinaliteit (BSO). Zowel afdeling Horeca als Bakkerij. Hotelschool Gent staat voor culinaire innovatie, creativiteit en ondernemerschap.

Bekijk ambassadeur
Banner onderwijs
bedrijfslogo

PIVA

Hotelschool

PIVA in Antwerpen biedt een hoogwaardige slagerijopleiding aan binnen de dagschool. Deze opleiding richt zich op het ontwikkelen van vakbekwame slagers die klaar zijn voor de arbeidsmarkt, maar ook de mogelijkheid hebben om verder te studeren. De opleiding heeft een dubbele finaliteit, wat betekent dat je na het afronden ervan direct aan de slag kunt in de slagerijsector of verder kunt studeren. Het onderwijsteam bestaat uit ervaren en deskundige leerkrachten die hun vakkennis met passie overbrengen. Duurzaamheid en lokaal geproduceerde producten staan centraal in de opleiding. Studenten leren niet alleen de technische vaardigheden van het slagersvak, maar ook het belang van verantwoord ondernemen en het werken met kwalitatief hoogstaande, lokale producten. De slagerijopleiding bij PIVA biedt een solide basis voor een carrière in de voedingssector, met veel aandacht voor zowel traditionele als moderne technieken en een sterke focus op duurzaamheid en lokaal produceren.

Bekijk ambassadeur