

Wie ben ik?
Spermalie, een warme en familiale school in het centrum van Brugge, kiest voor een kwaliteitsvolle opleiding van jongeren met aandacht voor en onvoorwaardelijke groei.
Wat wil ik bereiken?
Wij werken vooral met lokale en duurzame producten. Gasten zijn welkom in Hoeve Cortvriendt, het gastronomisch restaurant dat gerund wordt door onze 6des. Lunchresto Stuvenberghe is dan weer het domein van onze 5des, zij serveren lekkere lunchgerechten.
Andere ambassadeurs

Hotelschool Gent
Hotelschool Gent heeft een waaier aan voedingsopleidingen voor leerlingen van het 1ste tot en met het 7de middelbaar, zowel dubbele finaliteit (TSO) als arbeidsmarktfinaliteit (BSO). Zowel afdeling Horeca als Bakkerij. Hotelschool Gent staat voor culinaire innovatie, creativiteit en ondernemerschap.

KTA II Ensorinstituut hotelschool
Bij het Ensorinstituut leiden we jongeren op in keuken, horeca en restaurantmanagement, met een mix van praktijk en theorie. We bieden een warme, ondersteunende omgeving waarin ze hun culinaire talenten kunnen ontdekken en ontwikkelen. Creativiteit, vakmanschap en teamwork staan centraal, zodat elke leerling klaar is voor de professionele keuken of de horeca. We geloven in leren door doen, respect voor kwaliteit en het stimuleren van passie voor gastronomie en gastvrijheid.

PIVA
PIVA in Antwerpen biedt een hoogwaardige slagerijopleiding aan binnen de dagschool. Deze opleiding richt zich op het ontwikkelen van vakbekwame slagers die klaar zijn voor de arbeidsmarkt, maar ook de mogelijkheid hebben om verder te studeren. De opleiding heeft een dubbele finaliteit, wat betekent dat je na het afronden ervan direct aan de slag kunt in de slagerijsector of verder kunt studeren. Het onderwijsteam bestaat uit ervaren en deskundige leerkrachten die hun vakkennis met passie overbrengen. Duurzaamheid en lokaal geproduceerde producten staan centraal in de opleiding. Studenten leren niet alleen de technische vaardigheden van het slagersvak, maar ook het belang van verantwoord ondernemen en het werken met kwalitatief hoogstaande, lokale producten. De slagerijopleiding bij PIVA biedt een solide basis voor een carrière in de voedingssector, met veel aandacht voor zowel traditionele als moderne technieken en een sterke focus op duurzaamheid en lokaal produceren.