PIVA in Antwerpen biedt een hoogwaardige slagerijopleiding aan binnen de dagschool. Deze opleiding richt zich op het ontwikkelen van vakbekwame slagers die klaar zijn voor de arbeidsmarkt, maar ook de mogelijkheid hebben om verder te studeren. De opleiding heeft een dubbele finaliteit, wat betekent dat je na het afronden ervan direct aan de slag kunt in de slagerijsector of verder kunt studeren. Het onderwijsteam bestaat uit ervaren en deskundige leerkrachten die hun vakkennis met passie overbrengen. Duurzaamheid en lokaal geproduceerde producten staan centraal in de opleiding. Studenten leren niet alleen de technische vaardigheden van het slagersvak, maar ook het belang van verantwoord ondernemen en het werken met kwalitatief hoogstaande, lokale producten. De slagerijopleiding bij PIVA biedt een solide basis voor een carrière in de voedingssector, met veel aandacht voor zowel traditionele als moderne technieken en een sterke focus op duurzaamheid en lokaal produceren.
De slagerijopleiding bij PIVA in Antwerpen hecht veel waarde aan netwerken en het opbouwen van sterke connecties met lokale producenten. Dit netwerk stelt studenten in staat om tijdens hun opleiding te werken met duurzame en lokaal geproduceerde producten. De school heeft nauwe samenwerkingen met boeren, vleesleveranciers en andere lokale bedrijven die zich inzetten voor duurzaam ondernemen.
Spermalie, een warme en familiale school in het centrum van Brugge, kiest voor een kwaliteitsvolle opleiding van jongeren met aandacht voor en onvoorwaardelijke groei.
Hotelschool Gent heeft een waaier aan voedingsopleidingen voor leerlingen van het 1ste tot en met het 7de middelbaar, zowel dubbele finaliteit (TSO) als arbeidsmarktfinaliteit (BSO). Zowel afdeling Horeca als Bakkerij. Hotelschool Gent staat voor culinaire innovatie, creativiteit en ondernemerschap.
Didactisch restaurant dat geopend is volgens een vaste kalender op donderdag- en vrijdagmiddag Didactische bistro die geopend volgens vaste kalender op dinsdagmiddag.