Home>Onze Community>

Lindenhof GCV Koekelare

Verwerking
bedrijfslogo

Lindenhof GCV Koekelare

Slagerij
www.facebook.com/tlindenhof
Delen

Wie ben ik?

Wij zijn een gesloten rundvee bedrijf, Belgisch Witblauw. Wij hebben een passie voor het opkweken van onze dieren. Onze vrouwelijke runderen laten we 2 tot 3 maal kalven en nadien worden ze verwerkt in onze hoeveslagerij. Het varkensvlees die we verkopen in onze winkel komen van bevriende varkenshouders. De korte keten, daar staan we voor!

Wat wil ik bereiken?

We willen naamsbekendheid, netwerken, en bij bijleren van anderen bijdrijven in onze bedrijfstak.

Lindenhof Koekelare
West-Vlaanderen

Andere ambassadeurs

Verwerking
bedrijfslogo

't Silsomhof - Everaert Ann

Slagerij

In onze hoeveslagerij verwerken en verkopen we Limousin rundvlees, BWB rundvlees, kalfsvlees, Duroc varkensvlees en lamsvlees. Daarnaast vind je bij ons ook streekproducten, maar allen afkomstig van bij collega's die zelf de grondstoffen produceren. Naast ons werk in de hoevewinkel geven we ook rondleidingen op maat aan groepen, scholen, woonzorgcentra en instellingen. ’t Silsomhof is bovendien een zorgboerderij. In samenwerking met het Steunpunt Groene Zorg bieden we een zinvolle dagbesteding aan mensen die het moeilijker hebben in onze maatschappij.

Bekijk ambassadeur
Verwerking
bedrijfslogo

Aquitaine Puur

Slagerij

bij Aquitaine puur zorgen wij voor lokaal rundvlees van het blonde d’aquitaine‑ras dat we met zorg zelf kweken en verwerken. wij versnijden het vlees ter plaatse en verkopen het rechtstreeks aan onze klanten, vers en op maat. met aandacht voor duurzaamheid, korte keten en kwaliteit maken wij vlees van bij ons bereikbaar voor iedereen. De vraag naar ons vlees was zo groot dat we besloten om onze passie voor kwaliteit en smaak om te zetten in het periodiek verkopen van ons vlees in onze nieuwe hoeveslagerij sedert september 2017.

Bekijk ambassadeur
Verwerking
bedrijfslogo

't Zwarthof

Slagerij

't Zwarthof is een hoeveslagerij met runds- lams en varkensvlees. We produceren ons vlees van veld tot vork. Dat is zeker zo voor ons rundsvlees, want alle wit-blauw runderen worden op ons eigen zoogkoeienbedrijf geboren. Onze dieren worden zeer traag afgemest, we werken uitsluitend met ossen of vrouwelijke runderen, kortom een unieke smaak. Ook ons lamsvlees komt van ons eigen landbouwbedrijf. Daar gaat het om zwartblessen of swifters die na eerst zoveel mogelijk op de weide gelopen te hebben, worden afgemest met een zeer rijk en gevarieerd 'dieet' met mais, granen en natuurlijk veel grasklaver. Zowel Werner (vader) als Ferre (zoon) zijn beenhouwer van opleiding. Alle vlees wordt dan ook vanuit het karkas verwerkt in eigen atelier. Daar komt ook duroc varkensvlees bij van een collega landbouwer. We verkopen ons vlees voornamelijk rechtstreeks aan de consument. Dat gebeurt ook meer en meer via andere hoeveverkooppunten. Wat ook in de lift zit is onze afzet naar de horeca.

Bekijk ambassadeur