

Wie ben ik?
Plattelandsklassen organiseert bezoeken aan land- en tuinbouwbedrijven. Kinderen en jongeren leren er over de oorsprong van hun voeding en de inspanningen van de land- en tuinbouwer voor een duurzame productie.
Wat wil ik bereiken?
Als landbouweducatief team willen we kinderen en jongeren (opnieuw) laten connecteren met de bedrijven en de mensen die hun voedsel produceren. We zijn benieuwd of er nog primaire producenten -buiten ons huidige netwerk- bereid zijn om, met onze educatieve ondersteuning, kinderen en jongeren te ontvangen op hun bedrijf of zelf de klas willen instappen om leerlingen hun authentieke verhaal te brengen.
Andere ambassadeurs

Spermalie
Spermalie, een warme en familiale school in het centrum van Brugge, kiest voor een kwaliteitsvolle opleiding van jongeren met aandacht voor en onvoorwaardelijke groei.

Hotelschool Gent
Hotelschool Gent heeft een waaier aan voedingsopleidingen voor leerlingen van het 1ste tot en met het 7de middelbaar, zowel dubbele finaliteit (TSO) als arbeidsmarktfinaliteit (BSO). Zowel afdeling Horeca als Bakkerij. Hotelschool Gent staat voor culinaire innovatie, creativiteit en ondernemerschap.

KTA II Ensorinstituut hotelschool
Bij het Ensorinstituut leiden we jongeren op in keuken, horeca en restaurantmanagement, met een mix van praktijk en theorie. We bieden een warme, ondersteunende omgeving waarin ze hun culinaire talenten kunnen ontdekken en ontwikkelen. Creativiteit, vakmanschap en teamwork staan centraal, zodat elke leerling klaar is voor de professionele keuken of de horeca. We geloven in leren door doen, respect voor kwaliteit en het stimuleren van passie voor gastronomie en gastvrijheid.