Onze familiale spekslagerij bestaat sinds 1966. Onze specialiteit is huisgemaakte charcuterie, maar daarnaast vindt u bij ons ook een ruim aanbod vers vlees, bereide gerechten en kazen.
Onze core-business is het maken van huisgemaakte charcuterie. Kookworsten, patés, hammen, gerookt,.. Deze worden stuk voor stuk vervaardigd met lokale grondstoffen. Op deze manier resulteert onze charcuterie ook een eerlijk lokaal product, lekker van bij ons. Bovendien kunnen wij ons zo onderscheiden van massaproductie, supermarkten en de grote voedingsindustrie. Ook in onze ruimer aanbod leggen wij de nadruk op lokale producten, bijvoorbeeld: lokaal geproduceerde kazen, dranken, enz. Wij informeren onze klanten via onze website en socialemediakanalen.
Bij Keurslager De Meulder moet elk stuk vlees voldoen aan de strengste kwaliteitseisen. Keurslager De Meulder werkt enkel met producten met een authentieke smaak en een traceerbare achtergrond waarbij onze jarenlange ervaring resulteert in het huidige assortiment. Onze specialiteit is dry aged beef. Dry-aged beef is rundsvlees dat droog gerijpt wordt in een speciale rijpingskamer bij een temperatuur net boven het vriespunt en een vochtigheid van 70%. Dry aging kost natuurlijk tijd en werk en dat vertaalt zich ook in de prijs. Noem het gerust een exclusief product. Dry aging duurt weken en het is ook de oudste manier om vlees te rijpen. Het levert extreem mals vlees op met een dieprode kleur.
De vraag naar ons vlees was zo groot dat we besloten om onze passie voor kwaliteit en smaak om te zetten in het periodiek verkopen van ons vlees in onze nieuwe hoeveslagerij sedert september 2017.
Nele en Wim baten sinds 1995 Finebek uit in Berchem. Dagelijks streven ze naar betaalbare kwaliteit en werken ze aan de versheid van hun assortiment.