Bij De Broodsmid bakken we broden en lekkernijen op traditionele wijze, uitsluitend met natuurlijke ingrediënten. Onze specialiteiten omvatten desembroden, ambachtelijke boterkoeken bereid met echte boter. Enkel natuurlijke ingrediënten worden verwerkt in de bakkerij.
We zijn geïnteresseerd in samenwerking met lokale landbouwers en telen zelf een groot deel van onze granen, zoals spelt, rogge, emmertarwe, eenkoorn, enzovoort. Deze granen verwerken we tot heerlijke desembroodjes.
Bakkerij Knapen is een ambachtelijke brood- en banketbakkerij, gevestigd aan de Dorpsstraat 13 in Bocholt, België. Het familiebedrijf bestaat al meer dan 132 jaar en wordt vandaag geleid door de vierde generatie: bakker Jack Knapen. We hebben een hart voor ambacht en een voorliefde voor lokale producten. Onze broden worden gebakken met Vlaamse tarwe, rogge en boekweit, rechtstreeks uit de buurt.
Wat ooit begon als een kleine bakkerij, is na 30 jaar ervaring uitgegroeid tot dé referentie voor patisserie, brood en chocoladecreaties in het Antwerpse. Lints is de warme bakker die je zoekt, dat is gesneden brood. Het team van Lints staat elke dag klaar om altijd voor kwaliteit en creativiteit te kiezen, gecombineerd met vakmanschap. Alles wordt in huis gemaakt, gaande van het brood, de koffiekoeken en de boterkoekjes tot de taarten, pralines en zelfs het ijs! Lints, dat is de warme bakker die je ook een warm hart toedraagt.
De bakkerij is kleinschalig, maar is een medium om naar duurzame landbouw te gaan. In kader daarvan bouw ik nu een maalderij op die weldra klaar is. Ik werk reeds samen met een aantal lokale boeren, maar sta open voor nieuwe netwerken/contacten.