Home>Onze Community>

De Witte Lelie BV

Verwerking
bedrijfslogo

De Witte Lelie BV

Zuivel
www.boerderijdewittelelie.be
Delen

Wie ben ik?

Al meer dan 30 jaar verwerken en verkopen we eigen melk op onze boerderij tot desserten, ijscreme, plattekaas, yoghurt... Ons hoeve-ijs wordt geserveerd in verschillende restaurants en onze desserten en zuivelproducten zijn in verschillende winkels terug te vinden. Sinds 2020 verkopen we ook via een automaat in Oosterwijk.

Wat wil ik bereiken?

Als zuivelverwerker hoop ik mensen aan te spreken om mijn zuivelproducten te verkopen. Daarnaast ben ik erg benieuwd naar wat collega-boeren te bieden hebben. Het zou fijn zijn om naast mijn eigen producten ook producten van hen in de hoevewinkel te verkopen.

avatar
Loes Van Houdt
Antwerpen

Andere ambassadeurs

Verwerking
bedrijfslogo

De Zuivelarij

Zuivel

In de Zuivelarij maken we lekker zuiderse zuivel met melk van boeren uit de buurt. Onze bekendste kaas is Berloumi maar we maken ook labneh, ricotta en cacioricotta.

Bekijk ambassadeur
Verwerking
bedrijfslogo

De Zuivelarij BV

Zuivel

De Zuivelarij is sinds 2017 een kaasmakerij in Berlare. In het begin was het de bedoeling om kleinschalig en als hobby zuivelproducten te maken met melk van boeren uit de buurt. Maar onze Berloumi grillkaas kende al snel succes, waardoor we verder konden groeien. Ondertussen specialiseren we ons in creatieve, niet-courante, Mediterrane zuivelproducten, vaak met culinaire toepassingen. Zo groeide onze hobby al snel uit tot een bloeiend, lokaal en innovatief bedrijf. Ieder product maken we met de melk van één uniek landbouwbedrijf. Het is onze manier om de keten te verkorten en de band tussen boeren, producenten en consumenten te versterken. Onze boeren krijgen een eerlijke prijs en vinden het, net als wij, belangrijk om ecologisch te werken. Naast Berloumi produceren we ricotta, labneh, viVie en paneer.

Bekijk ambassadeur
Verwerking
bedrijfslogo

Zuivelatelier Tineke

Zuivel

Op boerderij Hof Ter Overlaar maak ik verse zuivelproducten en roomijs op basis van onze dagverse melk. Hoewel we gangbare landbouw toepassen, is de boerderij zo goed als zelfvoorzienend: teelten voor het voeder van de dieren, zonnepanelen, regenwaterrecuperatie,... Er is zowel een melkvee- als vleesveetak (Belgisch Wit-blauw), naast akkerbouw. De melk van onze koeien verwerkt ik tot verse zuivelproducten (yoghurt, boter & karnemelk, plattekaas, rijstpap) en roomijs, volgens traditionele familierecepten. De zijn erkend als ambacht.

Bekijk ambassadeur