

Wie ben ik?
Wij zijn Kaasmakerij Stalleke, een ambachtelijke kaasmakerij in Melsele waar we kazen maken met dagverse melk van de buurt. We verwerken de melk in kleine batches, zodat we met zorg kunnen variëren in smaakprofielen. Ons assortiment bevat onder meer zachte en pikante kazen, met kruiden, pepers of samenwerkingen met lokale brouwers. Onze producten zijn verkrijgbaar in onze hoevewinkel en via verschillende streekverkooppunten.
Wat wil ik bereiken?
Kaasmakerij Stalleke vervaardigt een breed scala aan ambachtelijke kazen, elk met zijn eigen karakter en smaakprofiel. Zo is er **Den Rustiek**, een zachte kaas van rauwe koeienmelk met een milde, kruidige toets van koriander en kruidnagel. Voor wie van wat meer pit houdt, is er **De Strafste**, een pikante kaas op basis van pepertjes. Daarnaast maken we bijzondere kazen zoals **bier‑kazen**, gezoet of geparfumeerd met lokale bieren, en **gin‑kazen**, waarin de aroma’s van gin tot uiting komen, vaak in samenwerking met lokale distilleerderijen. Kortom, we bieden ambachtelijke koeienmelkkaas aan in een waaier van smaken, van mild tot pikant, inclusief seizoens- en special‑edition kazen.
Andere ambassadeurs

De Zuivelarij
In de Zuivelarij maken we lekker zuiderse zuivel met melk van boeren uit de buurt. Onze bekendste kaas is Berloumi maar we maken ook labneh, ricotta en cacioricotta.

De Witte Lelie BV
Al meer dan 30 jaar verwerken en verkopen we eigen melk op onze boerderij tot desserten, ijscreme, plattekaas, yoghurt... Ons hoeve-ijs wordt geserveerd in verschillende restaurants en onze desserten en zuivelproducten zijn in verschillende winkels terug te vinden. Sinds 2020 verkopen we ook via een automaat in Oosterwijk.

De Zuivelarij BV
De Zuivelarij is sinds 2017 een kaasmakerij in Berlare. In het begin was het de bedoeling om kleinschalig en als hobby zuivelproducten te maken met melk van boeren uit de buurt. Maar onze Berloumi grillkaas kende al snel succes, waardoor we verder konden groeien. Ondertussen specialiseren we ons in creatieve, niet-courante, Mediterrane zuivelproducten, vaak met culinaire toepassingen. Zo groeide onze hobby al snel uit tot een bloeiend, lokaal en innovatief bedrijf. Ieder product maken we met de melk van één uniek landbouwbedrijf. Het is onze manier om de keten te verkorten en de band tussen boeren, producenten en consumenten te versterken. Onze boeren krijgen een eerlijke prijs en vinden het, net als wij, belangrijk om ecologisch te werken. Naast Berloumi produceren we ricotta, labneh, viVie en paneer.