Wie ben ik?
Melkerhei is ontstaan uit het melkveebedrijf Arnauts (vader en zoon). We verzuivelen zowel zachte zuivel als rauwmelkse harde kazen. We gebruiken geen toevoegingen, noch bewaarmiddelen, puur natuur.
Wat wil ik bereiken?
We praten elke dag over onze producten, vooral via sociale media proberen we in de picture te komen en te blijven. Bij bezoek van groepen of scholen geven we met veel plezier de uitleg van koe tot zuivel om zo de consument opnieuw dichter bij de boer te brengen. Het is opboksen tegen de voedingsindustrie, maar het is de moeite waar om mensen te sensibiliseren.
Andere ambassadeurs
De Zuivelarij
In de Zuivelarij maken we lekker zuiderse zuivel met melk van boeren uit de buurt. Onze bekendste kaas is Berloumi maar we maken ook labneh, ricotta en cacioricotta.
De Witte Lelie BV
Al meer dan 30 jaar verwerken en verkopen we eigen melk op onze boerderij tot desserten, ijscreme, plattekaas, yoghurt... Ons hoeve-ijs wordt geserveerd in verschillende restaurants en onze desserten en zuivelproducten zijn in verschillende winkels terug te vinden. Sinds 2020 verkopen we ook via een automaat in Oosterwijk.
De Zuivelarij BV
De Zuivelarij is sinds 2017 een kaasmakerij in Berlare. In het begin was het de bedoeling om kleinschalig en als hobby zuivelproducten te maken met melk van boeren uit de buurt. Maar onze Berloumi grillkaas kende al snel succes, waardoor we verder konden groeien. Ondertussen specialiseren we ons in creatieve, niet-courante, Mediterrane zuivelproducten, vaak met culinaire toepassingen. Zo groeide onze hobby al snel uit tot een bloeiend, lokaal en innovatief bedrijf. Ieder product maken we met de melk van één uniek landbouwbedrijf. Het is onze manier om de keten te verkorten en de band tussen boeren, producenten en consumenten te versterken. Onze boeren krijgen een eerlijke prijs en vinden het, net als wij, belangrijk om ecologisch te werken. Naast Berloumi produceren we ricotta, labneh, viVie en paneer.