Home>Onze Community>

Brasserie Ruislé

sample-bg

Wie ben ik?

Wij zijn een brasserie die graag met lokale producten werkt. Enkele van onze lokale producten; - Brasrund steak -> wordt hier op 2km verder gekweekt - Zwalmbeekhoeve producten -> korte keten, afkomstig van de hoeve van Elise haar tante - Noordzeevis - Belgische wijnen -> Entre-Deux-Monts, Vandersteene, Genoels-Elderen, Vandeurzen… - Proberen met seizoensproducten te werken ….

Wat wil ik bereiken?

Mijn tante Mieke Verniest (schoonste boerin van Vlaanderen) heeft een hoeveslagerij. Haar producten zetten we bv. in de kijker. Daarnaast werkt Elise in haar mocktail/cocktails/wijnen eraan om de lokale producten in de kijker te zetten. In plaats van cava of prosecco is er bv. de optie om een glas Entre-Deux-Monts van het Heuvelland te nemen. Voor de huiscocktail werkt ze met Save The Queen, een drank op basis van honing die in Belgische steden gehaald wordt. Ook in de keuken werkt chef Glenn met zoveel mogelijk lokale producten. Verwachting van dit platform? Mensen op de hoogte brengen hoe wij al brasserie nauw in contact staan met de korte keten.

avatar
Elise De Waele
West-Vlaanderen