Dranken Vlaams-Brabant

Home>Onze Community>Dranken>

Vlaams-Brabant

Bier en wijn Vlaams-Brabant

750x250px wijn
bedrijfslogo

BVBA Imdenhof (makers of Ganzenhof Cider)

Wijn

I am a producer of apple cider using locally grown apples. I supply farm shops and restaurants and local product stores.

Bekijk ambassadeur
banner-bier-750-250
bedrijfslogo

Brouwerij Van Hellemont

Bier

Sinds 1838 bestond Brouwerij Van Hellemont te Lubbeek, bekend om haar bieren in de regio Leuven-Aarschot-Diest-Tienen en om haar tafelbieren en limonades, zelfs tot in de aangrenzende provincies. In 1957 overleed echter onze grootvader-brouwer, waarna in 1966 de brouwerij werd verkocht en in 1990 de activiteiten werden stopgezet. Met de historiek als belangrijkste drijfveer en als liefhebbers van Belgische bieren hebben we, nazaten van de laatste brouwer, Brouwerij Van Hellemont in 2017 terug opgericht. We lanceerden een traditionele pils: Linus Pils. Het is een volmout pils, gebrouwen volgens de infusiemethode en gebaseerd op de populaire Gold Pils van onze grootvader. Linus Pils is een heropleving van de traditionele pilsener van onze familie, oorspronkelijk bekend als Gold Pils, gekend om zijn authentieke smaak en hoge kwaliteit. Gebrouwen met alleen traditionele ingrediënten onderscheidt Linus Pils zich als een volmoutbier zonder het gebruik van rijst, maïs of extracten. We bedienen diverse klanten, waaronder bierliefhebbers, bars, brasseries, restaurants, traiteurs en organisaties die waarde hechten aan lokale producten, smaak, traditie en historiek. Linus Pils wordt geapprecieerd als · een bier van de streek (erkend Streekproducent) · een bier met een historiek, een verhaal · een traditionele, volmout pils · als pils: een aanvulling op het grote gamma speciaalbieren en een verrijking voor de pilsdrinker · een waardig alternatief voor de commerciële pilsbieren

Bekijk ambassadeur
sample-bg
bedrijfslogo

Ciderij NoMi

Dranken

Ik ben een cidermaker uit het Pajottenland en vooral op zoek naar appelen en peren uit hoogstamboomgaarden. Daarbij zijn de soorten niet het allerbelangrijkste maar we geven wel de voorkeur aan onbemeste bomen waarvan het appelsap een trage vergisting in de hand werkt zodat we een lekker streekproduct kunnen maken. Ben je de appelmoes en het appelsap een beetje beu, contacteer me gerust !

Bekijk ambassadeur
750x250px wijn
bedrijfslogo

Chardonnay Meerdael

Wijn

Chardonnay Meerdael is de pionier van de Belgische mousserende wijn sinds 1994. Van het kweken van de druiven tot het afgewerkt product.

Bekijk ambassadeur
sample-bg
bedrijfslogo

puffin distillery

Dranken

Puffin Distillery is een kleine distilleerder uit Kampenhout. Wij maken spirits zoals gin, Vodka,.. en likeuren zoals aperol, Limoncello en een alcoholvrije spirit. Ook bieden we de mogelijkheid tot het maken van een private label spirit.

Bekijk ambassadeur
banner-bier-750-250
bedrijfslogo

Facbeer BV

Bier

WAAROM TRIPEL X FAC? Dat is héél erg eenvoudig… zoek het niet te ver. Tripel X FAC is er VOOR GENIETERS VAN HET LEVEN. Je hebt zeurders, zagers, klagers en pessimisten. Mensen die veel (onrecht) zien, maar weinig doen. Met Tripel X FAC kiezen we resoluut voor een activerende en positieve impact. Naast een heerlijk en unieke Tripel, willen we ook werkelijk een verschil maken in deze wereld. En dat doen we door 1/3e van onze winst integraal af te staan aan het goede doel van vzw Fighters Against Cancer (FAC).

Bekijk ambassadeur
750x250px wijn
bedrijfslogo

Most Ciderij

Wijn

Most Ciderij is een groep jonge, bevriende ondernemers die de veelzijdigheid van de appel wil laten beleven. Met hun Cider, Barrel Aged Cider, Gin & Appelsap zetten ze de Hagelandse appel op een unieke wijze in de kijker. De korte keten primeert; een passie voor het lokale in een fles! Een verfijnd, droge appelcider met liefde gemaakt die zorgt voor een perfect en verfrissend alternatief voor elke gelegenheid. Most nodigt je uit om te genieten van een pure, verfrissende beleving; een ode aan de harmonie tussen de appels en innovatie.

Bekijk ambassadeur
banner-bier-750-250
bedrijfslogo

Oud Beersel

Bier

Oud Beersel is een producent van verfrissende en smaakvolle lambiekbieren. Deze unieke bieren worden enkel in onze regio geproduceert en worden wereldwijd geapprecieerd. Een lekker glas Oude Geuze met lokale streekproducten in de ideale verwenning voor uw klanten.

Bekijk ambassadeur