

Verwerking Limburg
Verwerkers in Limburg

Bakkerij Knapen
Bakkerij Knapen is een ambachtelijke brood- en banketbakkerij, gevestigd aan de Dorpsstraat 13 in Bocholt, België. Het familiebedrijf bestaat al meer dan 132 jaar en wordt vandaag geleid door de vierde generatie: bakker Jack Knapen. We hebben een hart voor ambacht en een voorliefde voor lokale producten. Onze broden worden gebakken met Vlaamse tarwe, rogge en boekweit, rechtstreeks uit de buurt.

Zelfgemaakt
Zelfgemaakt heeft een aanbod van home-made producten die gezond én heel lekker zijn. Wij zijn één van de weinigen die geen geraffineerde suikers gebruiken en toch zeer smaakvolle producten maken. De voornaamste producten die we maken zijn confituur, granola, advocaat in verschillende smaken, likeurtjes en verwerkte groenten; alles met een hoekje af. En dit voor mensen die volgende aspecten belangrijk vinden: Lokaal, Ecologisch, Fair, Gezond en Lekker. Kenmerkend voor onze producten is dat ze met LEF bereid worden. Lokaal: onze ingrediënten komen, waar mogelijk, van bioboeren uit de streek. Ecologisch: we gebruiken enkel glasverpakking die gerecycleerd wordt (je mag de lege bokalen altijd terug brengen), we koken op groene stroom, zelfs de doekjes op onze bokalen zijn al gebruikt Fair: we betalen de boeren een faire prijs en bieden onze producten voor een faire prijs aan. Gezond omdat we geen geraffineerde suikers gebruiken en onze confituur bereid wordt met de helft suiker. We hebben zelfs een aanbod confituur zonder toegevoegde suiker. We gebruiken ook geen bewaarmiddelen, kleur- of smaakstoffen. Onze producten zijn eveneens vegetarisch en worden op ambachtelijke wijze bereid op basis van eigen recepten. Het doel is om mensen gezonder te laten eten, te laten 'suikerminderen' en te laten ervaren dat dit ook op een lekkere manier kan.

Sint Annahof
Wij zijn een hoeveslagerij met lamsvlees van eigen bodem (Pastorale Lamsvlees) met eigen versnijderij. Daarnaast verkopen we ook producten van collega's (vlees, streekproducten, zuivel) zodat we een mooi lokaal aanbod hebben in de hoevewinkel. Je kan er bestellen voor afhaling of levering, en we organiseren rondleidingen en kinderactiviteiten. We focussen op korte keten, dierenwelzijn en boerderijbeleving voor gezinnen en groepen.


Gelato Farm
Sinds 18 jaar maken we vers hoeve-ijs van eigen, sinds 2019 biologische, hoevemelk. De fruitsmaken worden met vers fruit, van collega's uit de buurt, gemaakt. Ons ijs kun je genieten in onze tuin, een oaze van rust, omgeven door weilanden en bossen.

Hoeve Picard
Bereiden van ambachtelijk roomijs en rechtstreeks aanbieden aan de consument.

Slager Jo
Wij proberen ons in ons versmarkt concept zoveel mogelijk Limburgse specialiteiten te verkopen. Wij bij Slager Jo bieden elke dag vers, ambachtelijk vlees en heerlijke bereide maaltijden, met zorg geselecteerd van lokale leveranciers. Met passie voor vakmanschap en kwaliteit zorgen wij dat jij steeds kunt genieten van smaakvolle en eerlijke producten. Wij zijn nog een ambachtelijke slagerij en produceren veel zelf.

Wintershoeve ijs
Wij verwerken onze eigen melk naar ijs, kaas, boter en yoghurt. Ook voor rundsvlees en kalfsvlees van onze eigen runderen kan je hier terecht. In 1999 namen we het melkveebedrijf van onze ouders over. We kregen het idee om roomijs te ontwikkelen. Enige tijd later richtten we onze hoevewinkel op, waar je Franka vaak kan vinden. Pannenkoeken, wafels, yoghurt en kaas voegden we toe aan ons assortiment. In onze hoevewinkel kan je zowel binnen als buiten terecht om van al onze zoetigheden te genieten. Wij verwerken onze melk naar zo'n 24 smaken ijs. Kaas, yoghurt en boter maken we ook zelf en kan je bij onze in de hoevewinkel vinden. Ons rundvlees kan je bij ons in de winkel terugvinden in de vorm van een weideburger, maar je kan het ook los verpakt kopen. Ook voor kippenvlees en varkensvlees kan je terecht op ons bedrijf; alles komt rechtstreeks van bij de boer. Daarnaast verkopen we ook zelfgemaakte pannenkoeken en wafels.