

Verwerking
Verwerking
Verwerkers van bij ons werken het liefst met lekkers van bij ons. Gelijk hebben ze. Onderstaande verwerkers zijn misschien wel op zoek naar jouw product of kennis. Zoek snel hieronder.

Bakkerij Knapen
Bakkerij Knapen is een ambachtelijke brood- en banketbakkerij, gevestigd aan de Dorpsstraat 13 in Bocholt, België. Het familiebedrijf bestaat al meer dan 132 jaar en wordt vandaag geleid door de vierde generatie: bakker Jack Knapen. We hebben een hart voor ambacht en een voorliefde voor lokale producten. Onze broden worden gebakken met Vlaamse tarwe, rogge en boekweit, rechtstreeks uit de buurt.

Inex
Inex is een Belgisch familiaal zuivelbedrijf gelegen in het Oostvlaamse Bavegem (Wetteren). Al vier generaties maken we de lekkerste zuivelproducten. Gedurende de afgelopen 125 jaar hebben we ons onderscheiden als een betrouwbare speler in de zuivelsector. Inex zuivelproducten worden gemaakt met weidemelk van eigen bodem, afkomstig van boerderijen uit de streek. Met deze weidemelk worden producten van de allerhoogste kwaliteit geproduceerd, zoals yoghurt, room en chocomelk.

De Zuivelarij
In de Zuivelarij maken we lekker zuiderse zuivel met melk van boeren uit de buurt. Onze bekendste kaas is Berloumi maar we maken ook labneh, ricotta en cacioricotta.

't Silsomhof - Everaert Ann
In onze hoeveslagerij verwerken en verkopen we Limousin rundvlees, BWB rundvlees, kalfsvlees, Duroc varkensvlees en lamsvlees. Daarnaast vind je bij ons ook streekproducten, maar allen afkomstig van bij collega's die zelf de grondstoffen produceren. Naast ons werk in de hoevewinkel geven we ook rondleidingen op maat aan groepen, scholen, woonzorgcentra en instellingen. ’t Silsomhof is bovendien een zorgboerderij. In samenwerking met het Steunpunt Groene Zorg bieden we een zinvolle dagbesteding aan mensen die het moeilijker hebben in onze maatschappij.

Kaashandel FRANSEN
Wij zijn een familiebedrijf die reeds 50 jaar actief is in de zuivelsector. Gaandeweg evolueerde dit van melkventer tot hedendaags een markthandel waar we sterk inzetten op lokaal en verwerking van lokale producten in eigen bereidingen. Bij Kaashandel Fransen leveren we zorgvuldig geselecteerde kazen — vacuüm verpakt en bij je thuis geleverd.

Atelier Pure
Atelier Pure is een ambachtelijke slagerij waarbij we ons richten op puurheid en authenticiteit. Onze hoeveslagerij biedt een unieke ervaring waarbij vlees rechtstreeks van de boer naar de consument gaat. Bezoek onze hoeveslagerij en proef het verschil!

Classeslager Jarno en Sylvie
Classeslager is een ambachtelijke slagerij met vestigingen in Knesselare, Adegem en Oedelem. De zaak wordt gerund door Jarno en Sylvie Clarysse-Van de Sompele, samen met Harmen Clarysse. Zij bieden een breed scala aan vleesproducten, waaronder rundvlees van hun eigen 'Classe Rund'-concept. Dit concept staat voor runderen die op de eigen boerderijen in Maldegem-Kleit en Oedelem worden gekweekt met een dieet van gras, lokaal geteelde granen en andere natuurlijke ingrediënten, wat resulteert in smaakvol en kwalitatief hoogstaand Belgisch witblauw rundvlees.

Klasseslager Hemelsoet
We zijn een lokale slagerij in het dorp van Kluizen. Een ambachtelijke, maar toch hedendaagse slagerij. Ons vers vlees komt in deelstukken binnen en wordt door onze slagers versneden en verwerkt. Een groot deel van onze charcuterie wordt in eigen huis gemaakt.

Zalmrokerij Wymo
Zalmrokerij Wymo is een ambachtelijke rokerij uit Beernem. We maken er gerookte zalm op tradionele wijze, dit door met de hand droog te zouten. We verkopen onze producten vooral naar viswinkels, traiteurs en horeca maar ook op zaterdag in onze fabriekswinkel.

L' Art du Fromage
Ann Keymeulen is kaasmeester, kaasconsulent, auteur, jury en docente. Door het geven van kaastrainingen, workshops, teambuildings en tastings geef ik mijn passie en kennis met veel enthousiasme door aan winkelmedewerkers, adviseurs, aankopers, mensen uit de horeca en kaasenthousiastelingen. Niks leuker dat iemand inspireren bij de uitwerking van zijn concept! Mijn grootste passie? Belgische kazen!

Mostaard Wostyn
Wij van Mostaard Wostyn maken ambachtelijke mosterd met passie en traditie. Onze mosterd is puur, fijn gemalen en vrij van toevoegingen. We combineren vakmanschap met verrassende producten zoals mostaardpralines en streekbieren. Bezoekers kunnen bij ons het museum en atelier ontdekken en de geschiedenis van onze mosterd ervaren.

Melkerhei
Melkerhei is ontstaan uit het melkveebedrijf Arnauts (vader en zoon). We verzuivelen zowel zachte zuivel zoals rauwe melk, boter, yoghurt en kazen, als rauwmelkse harde kazen. We gebruiken geen toevoegingen, noch bewaarmiddelen, puur natuur. We geloven in de korte keten: van koe naar melk naar product, rechtstreeks naar jouw winkelmandje of onze hoeve-winkel — eerlijk, vers en lokaal. En je bent altijd welkom: bij ons kan je terecht in de hoevewinkel of via onze zuivelautomaat, en we geven met plezier een blik achter de schermen zodat je ziet hoe liefde voor zuivel ontstaat.

Breybeau nv
Breydel is gespecialiseerd in ambachtelijke en duurzaam bereide delicatessen afkomstig uit onze eigen exclusieve en lokale varkenskweek. We organiseren onze korte keten in een straal van 25 km: van stal tot bord. We dagen onszelf voortdurend uit om een zo lekker en kwalitatief mogelijk product te creëren. Ons recept: we combineren uitstekende grondstoffen met de bezieling van onze medewerkers. Breydelham en Breydelspek zijn dan ook door de VLAM erkend als streekproducten. We promoten onze delicatessen via onze website, nieuwsbrief en ook sociale media met de hashtags #lekkerlokaal #winkelhieren #kooplokaal #proefgezelligheid #beleefbreydel. Daarnaast nemen we deel aan tal van evenementen waaronder de 'Week van de korte keten' en de 'Toer Lekker Oost-Vlaams' en organiseren we ook bedrijfsbezoeken, kookworkshops en teambuilding in ons Breydel Belevingscentrum.

Klasseslager Saerens
Bij Slagerij Saerens combineren we ambachtelijk vakmanschap met topkwaliteit vlees. We zijn een moderne slagerij met de waarden van vroeger. We zijn 3de generatie slagers. In ons eigen atelier verwerken we rund, varken, kalf en lam tot vers vlees, smaakvolle charcuterie en kant-en-klare gerechten.

Crops
Wij zijn Crop’s Vegetables, een familiebedrijf gespecialiseerd in het telen, verwerken en flash‑freezen van kwalitatieve groenten zodat ze het hele jaar door smaakvol en voedzaam blijven. Wij leveren een breed gamma aan diepgevroren groenten en kant‑en‑klare groentemixen aan chefs, retailers en consumenten wereldwijd, met focus op kwaliteit, innovatie en duurzaamheid.

Den Boergondier
In onze hoeveslagerij verkopen we varkensvlees met het Certus en Beter Leven (1 ster) controlecertificaat en rundsvlees . Genieten van ons lekkers kan met onze foodtruck! We bieden een ruim assortiment vers vlees, bereide gerechten en cateringopties aan voor al uw feesten of dagelijkse maaltijden, met respect voor traditie én een vernieuwende toets.

De Vierklaver
Wij zijn Hoeveslagerij De Vierklaver uit Lokeren en verkopen duurzaam vlees rechtstreeks van de boerderij. Wij bieden runds-, varkens- en lamsvlees, gevogelte, charcuterie en speciale pakketten voor BBQ of feest. Wij leveren in Oost‑Vlaanderen en je kan bij ons of via afhaalpunten je bestelling ophalen. www.onzeboeren.be is een Belgische webshop die biologische producten van lokale boeren aanbiedt. Klanten kunnen via de website bestellingen plaatsen en kiezen uit verschillende afhaalpunten of thuislevering. We maken het eenvoudig om rechtstreeks bij boeren te bestellen, met keuze uit diverse afhaal- of levermomenten in jouw regio.

De Zuivelarij BV
De Zuivelarij is sinds 2017 een kaasmakerij in Berlare. In het begin was het de bedoeling om kleinschalig en als hobby zuivelproducten te maken met melk van boeren uit de buurt. Maar onze Berloumi grillkaas kende al snel succes, waardoor we verder konden groeien. Ondertussen specialiseren we ons in creatieve, niet-courante, Mediterrane zuivelproducten, vaak met culinaire toepassingen. Zo groeide onze hobby al snel uit tot een bloeiend, lokaal en innovatief bedrijf. Ieder product maken we met de melk van één uniek landbouwbedrijf. Het is onze manier om de keten te verkorten en de band tussen boeren, producenten en consumenten te versterken. Onze boeren krijgen een eerlijke prijs en vinden het, net als wij, belangrijk om ecologisch te werken. Naast Berloumi produceren we ricotta, labneh, viVie en paneer.

Lathouwers & Co
Lathouwers & Co is een familiebedrijf uit Wolvertem dat actief is in aardappelen en witloof. Wij telen, verwerken en verpakken aardappelen en witloof. We leveren betrouwbaar en efficiënt aan klanten die verse groenten en groentevoorbereidingen nodig hebben. We geloven in duurzame teelt, sterke relaties met telers en een constante focus op kwaliteit.

Keurslager Van Gijsel
Bij Keurslager Van Gijsel staan wij garant voor ambachtelijk vakmanschap, topkwaliteit en dagelijkse versheid. Wij verwerken rund, kalf, varken, lamsvlees én gevogelte tot smakelijk vlees, charcuterie en kant‑en‑klare maaltijden. Daarnaast bieden we ook salades, traiteurproducten, kaasschotels, vers brood en een ruim assortiment groenten, fruit en wijnen — ideaal voor iedere gelegenheid.

Donckhoeve
Wij hebben een melkveebedrijf en verwerken de melk van onze koeien in ijs. Het ijs wordt verkocht in 2 ijskarren en in onze winkel met ijsautomaat. Wij verkopen in ons winkeltje ook aardappelen van eigen teelt.

't Zwarthof
't Zwarthof is een hoeveslagerij met runds- lams en varkensvlees. We produceren ons vlees van veld tot vork. Dat is zeker zo voor ons rundsvlees, want alle wit-blauw runderen worden op ons eigen zoogkoeienbedrijf geboren. Onze dieren worden zeer traag afgemest, we werken uitsluitend met ossen of vrouwelijke runderen, kortom een unieke smaak. Ook ons lamsvlees komt van ons eigen landbouwbedrijf. Daar gaat het om zwartblessen of swifters die na eerst zoveel mogelijk op de weide gelopen te hebben, worden afgemest met een zeer rijk en gevarieerd 'dieet' met mais, granen en natuurlijk veel grasklaver. Zowel Werner (vader) als Ferre (zoon) zijn beenhouwer van opleiding. Alle vlees wordt dan ook vanuit het karkas verwerkt in eigen atelier. Daar komt ook duroc varkensvlees bij van een collega landbouwer. We verkopen ons vlees voornamelijk rechtstreeks aan de consument. Dat gebeurt ook meer en meer via andere hoeveverkooppunten. Wat ook in de lift zit is onze afzet naar de horeca.

KIEM - Artisanale Bakkerij
In kader daarvan bouw ik nu een maalderij op die weldra klaar is. Bij KIEM bakken we brood met traditioneel vakmanschap en pure, natuurlijke ingrediënten. De bakkerij is kleinschalig, maar is een medium om naar duurzame landbouw te gaan. We maken onze broden met desem, zonder toevoegingen of bewaarmiddelen, voor een betere verteerbaarheid en volle smaak. Waar mogelijk gebruiken we lokaal geteelde granen en steengemalen meel, zodat ons brood authentiek en duurzaam blijft. Ons doel is dat iedereen kan genieten van gezond, smaakvol en ambachtelijk brood, met respect voor mens, natuur en kwaliteit.

Klasseslager Finebek
Nele en Wim baten sinds 1995 Finebek uit in Berchem. Dagelijks streven ze naar betaalbare kwaliteit en werken ze aan de versheid van hun assortiment. Wij verwerken runds- en kalfsvlees volledig in eigen atelier tot vers vlees, charcuterie en kant-en-klare gerechten. Ons aanbod omvat vers vlees, huisgemaakte charcuterie, bereide maaltijden, belegde broodjes en BBQ-pakketten. Wij bedienen zowel particulieren als klanten die op zoek zijn naar catering of traiteur, met passie en oog voor kwaliteit.