

Verwerking
Verwerking
Verwerkers van bij ons werken het liefst met lekkers van bij ons. Gelijk hebben ze. Onderstaande verwerkers zijn misschien wel op zoek naar jouw product of kennis. Zoek snel hieronder.

Bakkerij Knapen
Bakkerij Knapen is een ambachtelijke brood- en banketbakkerij, gevestigd aan de Dorpsstraat 13 in Bocholt, België. Het familiebedrijf bestaat al meer dan 132 jaar en wordt vandaag geleid door de vierde generatie: bakker Jack Knapen. We hebben een hart voor ambacht en een voorliefde voor lokale producten. Onze broden worden gebakken met Vlaamse tarwe, rogge en boekweit, rechtstreeks uit de buurt.

De Zuivelarij
In de Zuivelarij maken we lekker zuiderse zuivel met melk van boeren uit de buurt. Onze bekendste kaas is Berloumi maar we maken ook labneh, ricotta en cacioricotta.

't Silsomhof - Everaert Ann
In onze hoeveslagerij verwerken en verkopen we Limousin rundvlees, BWB rundvlees, kalfsvlees, Duroc varkensvlees en lamsvlees. Daarnaast vind je bij ons ook streekproducten, maar allen afkomstig van bij collega's die zelf de grondstoffen produceren. Naast ons werk in de hoevewinkel geven we ook rondleidingen op maat aan groepen, scholen, woonzorgcentra en instellingen. ’t Silsomhof is bovendien een zorgboerderij. In samenwerking met het Steunpunt Groene Zorg bieden we een zinvolle dagbesteding aan mensen die het moeilijker hebben in onze maatschappij.

Atelier Pure
Atelier Pure is een ambachtelijke slagerij waarbij we ons richten op puurheid en authenticiteit. Onze hoeveslagerij biedt een unieke ervaring waarbij vlees rechtstreeks van de boer naar de consument gaat. Bezoek onze hoeveslagerij en proef het verschil!

Classeslager Jarno en Sylvie
Classeslager is een ambachtelijke slagerij met vestigingen in Knesselare, Adegem en Oedelem. De zaak wordt gerund door Jarno en Sylvie Clarysse-Van de Sompele, samen met Harmen Clarysse. Zij bieden een breed scala aan vleesproducten, waaronder rundvlees van hun eigen 'Classe Rund'-concept. Dit concept staat voor runderen die op de eigen boerderijen in Maldegem-Kleit en Oedelem worden gekweekt met een dieet van gras, lokaal geteelde granen en andere natuurlijke ingrediënten, wat resulteert in smaakvol en kwalitatief hoogstaand Belgisch witblauw rundvlees.

Slagerij - Traiteur B & L
Wij zijn een slagerij-traiteurzaak die streeft naar ambacht in een modern jasje. Specialiteiten zijn onze charcuterie en we zijn er trots op! We combineren traditioneel slagersvakmanschap met moderne traiteurservice — van verse vleeswaren en charcuterie tot zorgvuldig bereide maaltijden en hapjes. Of je nu iets zoekt voor een gewone dag, een gezellige BBQ, een feest of een borrel: bij ons vind je vlees, schotels, tapas of feestplanken, met oog voor kwaliteit en smaak.

Zalmrokerij Wymo
Zalmrokerij Wymo is een ambachtelijke rokerij uit Beernem. We maken er gerookte zalm op tradionele wijze, dit door met de hand droog te zouten. We verkopen onze producten vooral naar viswinkels, traiteurs en horeca maar ook op zaterdag in onze fabriekswinkel.

JENS NV
Vishandel Jens te Nieuwpoort koopt iedere veildag op de Vlaamse Visveiling NV (Nieuwpoort - Oostende en Zeebrugge) kraakverse producten aangeland door onze lokale vissers. We zetten sterk in op "vissen wat de visser vangt", alleen zo kunnen we de keten versterken en bouwen we een autonome bevoorrading van ons voedsel uit tot een succes. Doorheen de keten van visser, veiling, vishandelaar en consument is dit een gedeelde verantwoordelijkheid, zorg dragen voor het lokale product.

Sint Annahof
Wij zijn een hoeveslagerij met lamsvlees van eigen bodem (Pastorale Lamsvlees) met eigen versnijderij. Daarnaast verkopen we ook producten van collega's (vlees, streekproducten, zuivel) zodat we een mooi lokaal aanbod hebben in de hoevewinkel. Je kan er bestellen voor afhaling of levering, en we organiseren rondleidingen en kinderactiviteiten. We focussen op korte keten, dierenwelzijn en boerderijbeleving voor gezinnen en groepen.

De Broodsmid
Bij De Broodsmid bakken we broden en lekkernijen op traditionele wijze, uitsluitend met natuurlijke ingrediënten. Onze specialiteiten omvatten desembroden, ambachtelijke boterkoeken bereid met echte boter. Enkel natuurlijke ingrediënten worden verwerkt in de bakkerij.

Mostaard Wostyn
Wij van Mostaard Wostyn maken ambachtelijke mosterd met passie en traditie. Onze mosterd is puur, fijn gemalen en vrij van toevoegingen. We combineren vakmanschap met verrassende producten zoals mostaardpralines en streekbieren. Bezoekers kunnen bij ons het museum en atelier ontdekken en de geschiedenis van onze mosterd ervaren.

Het Boerenijsje
Van onze verse melk van de koeien maken wij ambachtelijk hoeve ijs, pannenkoeken en wafels op onze boerderij. De mensen kunnen zowel van ons lekkers genieten in onze cremerie en in de zomer op ons groot terras als ook via onze ijskarren, of vanuit de supermarkt of bij lokale horecazaken. "Voor een lekker ijsje, pannenkoek of wafel, kom naar de boerderij en zet u aan tafel. Voor iets lekkers thuis, bestel een taart, dessert of ijskar aan huis!"

Melkerhei
Melkerhei is ontstaan uit het melkveebedrijf Arnauts (vader en zoon). We verzuivelen zowel zachte zuivel zoals rauwe melk, boter, yoghurt en kazen, als rauwmelkse harde kazen. We gebruiken geen toevoegingen, noch bewaarmiddelen, puur natuur. We geloven in de korte keten: van koe naar melk naar product, rechtstreeks naar jouw winkelmandje of onze hoeve-winkel — eerlijk, vers en lokaal. En je bent altijd welkom: bij ons kan je terecht in de hoevewinkel of via onze zuivelautomaat, en we geven met plezier een blik achter de schermen zodat je ziet hoe liefde voor zuivel ontstaat.

Breybeau nv
Breydel is gespecialiseerd in ambachtelijke en duurzaam bereide delicatessen afkomstig uit onze eigen exclusieve en lokale varkenskweek. We organiseren onze korte keten in een straal van 25 km: van stal tot bord. We dagen onszelf voortdurend uit om een zo lekker en kwalitatief mogelijk product te creëren. Ons recept: we combineren uitstekende grondstoffen met de bezieling van onze medewerkers. Breydelham en Breydelspek zijn dan ook door de VLAM erkend als streekproducten. We promoten onze delicatessen via onze website, nieuwsbrief en ook sociale media met de hashtags #lekkerlokaal #winkelhieren #kooplokaal #proefgezelligheid #beleefbreydel. Daarnaast nemen we deel aan tal van evenementen waaronder de 'Week van de korte keten' en de 'Toer Lekker Oost-Vlaams' en organiseren we ook bedrijfsbezoeken, kookworkshops en teambuilding in ons Breydel Belevingscentrum.

Patisserie Lints
Wat ooit begon als een kleine bakkerij, is na 30 jaar ervaring uitgegroeid tot dé referentie voor patisserie, brood en chocoladecreaties in het Antwerpse. Lints is de warme bakker die je zoekt, dat is gesneden brood. Het team van Lints staat elke dag klaar om altijd voor kwaliteit en creativiteit te kiezen, gecombineerd met vakmanschap. Alles wordt in huis gemaakt, gaande van het brood, de koffiekoeken en de boterkoekjes tot de taarten, pralines en zelfs het ijs! Lints, dat is de warme bakker die je ook een warm hart toedraagt.

Neptunusfish BV
Wij zijn een vis-bewerkend bedrijf (meer dan 50 jaar) die zoveel mogelijk op de lokale visveiling koopt, en nog liefst seizoenvis, om dit weer panklaar of in filets te verkopen aan horeca, viswinkels, groothandels en instellingen. We verwerken onze vis snel en zorgvuldig dankzij onze ligging dicht bij de visveilingen in Oostende. We zetten sterk in op kwaliteit, service en klantgericht maatwerk voor elke professionele klant.

De Witte Lelie BV
Al meer dan 30 jaar verwerken en verkopen we eigen melk op onze boerderij tot desserten, ijscreme, plattekaas, yoghurt... Ons hoeve-ijs wordt geserveerd in verschillende restaurants en onze desserten en zuivelproducten zijn in verschillende winkels terug te vinden. Sinds 2020 verkopen we ook via een automaat in Oosterwijk.

Patotter bv
Patotter maakt groentepapjes voor baby's en peuters met gevarieerde seizoensgebonden ingrediënten. Ze zijn volwaardig lekker samengesteld zodat ze alles bevatten wat een baby/peuter nodig heeft op maat, ter ondersteuning van zijn/haar ontwikkeling. We verkopen deze via onze webshop maar ook via winkels. Aan kinderdagverblijven leveren we ook aangepaste maaltijden. Lokaal staat gelijk aan lekker en kwaliteit dus gaan we steeds op zoek naar lokale leveranciers van onze ingrediënten.

De Zuivelarij BV
De Zuivelarij is sinds 2017 een kaasmakerij in Berlare. In het begin was het de bedoeling om kleinschalig en als hobby zuivelproducten te maken met melk van boeren uit de buurt. Maar onze Berloumi grillkaas kende al snel succes, waardoor we verder konden groeien. Ondertussen specialiseren we ons in creatieve, niet-courante, Mediterrane zuivelproducten, vaak met culinaire toepassingen. Zo groeide onze hobby al snel uit tot een bloeiend, lokaal en innovatief bedrijf. Ieder product maken we met de melk van één uniek landbouwbedrijf. Het is onze manier om de keten te verkorten en de band tussen boeren, producenten en consumenten te versterken. Onze boeren krijgen een eerlijke prijs en vinden het, net als wij, belangrijk om ecologisch te werken. Naast Berloumi produceren we ricotta, labneh, viVie en paneer.

Slager Jo
Wij proberen ons in ons versmarkt concept zoveel mogelijk Limburgse specialiteiten te verkopen. Wij bij Slager Jo bieden elke dag vers, ambachtelijk vlees en heerlijke bereide maaltijden, met zorg geselecteerd van lokale leveranciers. Met passie voor vakmanschap en kwaliteit zorgen wij dat jij steeds kunt genieten van smaakvolle en eerlijke producten. Wij zijn nog een ambachtelijke slagerij en produceren veel zelf.

Lathouwers & Co
Lathouwers & Co is een familiebedrijf uit Wolvertem dat actief is in aardappelen en witloof. Wij telen, verwerken en verpakken aardappelen en witloof. We leveren betrouwbaar en efficiënt aan klanten die verse groenten en groentevoorbereidingen nodig hebben. We geloven in duurzame teelt, sterke relaties met telers en een constante focus op kwaliteit.

Keurslager De Meulder
Bij Keurslager De Meulder moet elk stuk vlees voldoen aan de strengste kwaliteitseisen. Keurslager De Meulder werkt enkel met producten met een authentieke smaak en een traceerbare achtergrond waarbij onze jarenlange ervaring resulteert in het huidige assortiment. Onze specialiteit is dry aged beef. Dry-aged beef is rundsvlees dat droog gerijpt wordt in een speciale rijpingskamer bij een temperatuur net boven het vriespunt en een vochtigheid van 70%. Dry aging kost natuurlijk tijd en werk en dat vertaalt zich ook in de prijs. Noem het gerust een exclusief product. Dry aging duurt weken en het is ook de oudste manier om vlees te rijpen. Het levert extreem mals vlees op met een dieprode kleur.

't Zwarthof
't Zwarthof is een hoeveslagerij met runds- lams en varkensvlees. We produceren ons vlees van veld tot vork. Dat is zeker zo voor ons rundsvlees, want alle wit-blauw runderen worden op ons eigen zoogkoeienbedrijf geboren. Onze dieren worden zeer traag afgemest, we werken uitsluitend met ossen of vrouwelijke runderen, kortom een unieke smaak. Ook ons lamsvlees komt van ons eigen landbouwbedrijf. Daar gaat het om zwartblessen of swifters die na eerst zoveel mogelijk op de weide gelopen te hebben, worden afgemest met een zeer rijk en gevarieerd 'dieet' met mais, granen en natuurlijk veel grasklaver. Zowel Werner (vader) als Ferre (zoon) zijn beenhouwer van opleiding. Alle vlees wordt dan ook vanuit het karkas verwerkt in eigen atelier. Daar komt ook duroc varkensvlees bij van een collega landbouwer. We verkopen ons vlees voornamelijk rechtstreeks aan de consument. Dat gebeurt ook meer en meer via andere hoeveverkooppunten. Wat ook in de lift zit is onze afzet naar de horeca.

Klasseslager Finebek
Nele en Wim baten sinds 1995 Finebek uit in Berchem. Dagelijks streven ze naar betaalbare kwaliteit en werken ze aan de versheid van hun assortiment.