Verwerking Antwerpen
Verwerkers in Antwerpen
Slagerij Raf Boen
Ik ben al 25 jaar slager in Grobbendonk. Wij staan bekend voor ons vers vlees, charcuterie, vleeswaren enz. Ook zetten wij in op traiteur. Dit wil zeggen het verzorgen van allerhande feesten.
Sterkstokers BV
we maken voor derden dranken, bijvoorbeeld van koe - en geitemelk een heerlijke melklikeur. Ook van vruchten als aardbeien, kiwibes, kerstomaten...
PIVA Antwerpen
Leer alles over het bewerken, bereiden en presenteren van vlees en word een echte professional in het slagers- en traiteurvak in de slageijafdeling van PIVA in Antwerpen.
Sterkstokers BV
We zijn een distilleerderij / stokerij uit Brecht, we hebben een melklikeur ontwikkeld met "echte" melk, onze "boeremelk". Deze verkopen we in winkelpunten met een hart voor de boer. We zijn verder gespecialiseerd in het maken van unieke recepten: zo maakten we voor een geitenboerderij een eigen geitenmelk likeur, voor een kiwibes kweker een kiwibes likeur, voor een tomatenkweker een gin met tomaten, …
Geitenboerderij 't Plekske
Wij zijn een kleinschalig bedrijf die onze eigen geitenmelk verwerkt op de hoeve. We verkopen onze producten in onze eigen hoevewinkel. Daarnaast verkopen wij in onze hoevewinkel ook producten van collega's. De nadruk in de winkel ligt op lokale productie.
Het Boerenijsje
Van onze verse melk van de koeien maken wij ambachtelijk hoeve ijs, pannenkoeken en wafels op onze boerderij. De mensen kunnen zowel van ons lekkers genieten in onze cremerie en in de zomer op ons groot terras als ook via onze ijskarren, of vanuit de supermarkt of bij lokale horecazaken. "Voor een lekker ijsje, pannenkoek of wafel, kom naar de boerderij en zet u aan tafel. Voor iets lekkers thuis, bestel een taart, dessert of ijskar aan huis!"
Slagerij Bernaerts
Traditionele ambachtelijke slagerij. Onze ambacht bestaat ook uit het ‘zelf’ uitbenen, verwerken en versnijden van al ons vlees. In ons atelier verwerken wij niet enkel alle stukken vlees, maar laten we het ook rijpen, roken, koken, … waarvoor wij onze speciale rook-en/of kookkasten gebruiken. Pure ambacht met hedendaagse, moderne technieken. Door onze onovertroffen traditionele en ambachtelijke werkwijze kunnen wij niet enkel kwaliteit, maar ook een echte ‘vers vlees garantie’ bieden.
Patisserie Lints
Wat ooit begon als een kleine bakkerij, is na 30 jaar ervaring uitgegroeid tot dé referentie voor patisserie, brood en chocoladecreaties in het Antwerpse. Lints is de warme bakker die je zoekt, dat is gesneden brood. Het team van Lints staat elke dag klaar om altijd voor kwaliteit en creativiteit te kiezen, gecombineerd met vakmanschap. Alles wordt in huis gemaakt, gaande van het brood, de koffiekoeken en de boterkoekjes tot de taarten, pralines en zelfs het ijs! Lints, dat is de warme bakker die je ook een warm hart toedraagt.
Slagerij Thyssen
den boergondier
In onze hoeveslagerij verkopen we varkensvlees met het Certus en Beter Leven (1 ster) controlecertificaat en rundsvlees . Genieten van ons lekkers kan met onze foodtruck!
De Witte Lelie BV
Al meer dan 30 jaar verwerken en verkopen we eigen melk op onze boerderij tot desserten, ijscreme, plattekaas, yoghurt... Ons hoeve-ijs wordt geserveerd in verschillende restaurants en onze desserten en zuivelproducten zijn in verschillende winkels terug te vinden. Sinds 2020 verkopen we ook via een automaat in Oosterwijk.
Slagerij Ceursters
Wij zijn een ambachtelijke slagerij, zo goed als al onze producten worden in eigen atelier gemaakt. We verwerken zelf het vlees vanaf het karkas tot het eindproduct en werken zo veel mogelijk met lokale producenten en leveranciers.
Keurslager Van Gijsel
Keurslager De Meulder
Bij Keurslager De Meulder moet elk stuk vlees voldoen aan de strengste kwaliteitseisen. Keurslager De Meulder werkt enkel met producten met een authentieke smaak en een traceerbare achtergrond waarbij onze jarenlange ervaring resulteert in het huidige assortiment. Onze specialiteit is dry aged beef. Dry-aged beef is rundsvlees dat droog gerijpt wordt in een speciale rijpingskamer bij een temperatuur net boven het vriespunt en een vochtigheid van 70%. Dry aging kost natuurlijk tijd en werk en dat vertaalt zich ook in de prijs. Noem het gerust een exclusief product. Dry aging duurt weken en het is ook de oudste manier om vlees te rijpen. Het levert extreem mals vlees op met een dieprode kleur.
't Zwarthof
't Zwarthof is een hoeveslagerij met runds- lams en varkensvlees. We produceren ons vlees van veld tot vork. Dat is zeker zo voor ons rundsvlees, want alle wit-blauw runderen worden op ons eigen zoogkoeienbedrijf geboren. Onze dieren worden zeer traag afgemest, we werken uitsluitend met ossen of vrouwelijke runderen, kortom een unieke smaak. Ook ons lamsvlees komt van ons eigen landbouwbedrijf. Daar gaat het om zwartblessen of swifters die na eerst zoveel mogelijk op de weide gelopen te hebben, worden afgemest met een zeer rijk en gevarieerd 'dieet' met mais, granen en natuurlijk veel grasklaver. Zowel Werner (vader) als Ferre (zoon) zijn beenhouwer van opleiding. Alle vlees wordt dan ook vanuit het karkas verwerkt in eigen atelier. Daar komt ook duroc varkensvlees bij van een collega landbouwer. We verkopen ons vlees voornamelijk rechtstreeks aan de consument. Dat gebeurt ook meer en meer via andere hoeveverkooppunten. Wat ook in de lift zit is onze afzet naar de horeca. Hierbij gaan we samen met de horeca-uitbater op zoek naar een specifiek vleesstuk dat past op het menu.
slagerij De Laet - Helo bv
Als erkend vakman versnijden en bereiden wij onze producten in eigen atelier. De twee winkels zorgen voor de verkoop. Ook in onze Bistro kan U terecht voor een goed stukje vlees en charcuterie.
Slagerij JEMI
Wij zijn een nieuw opgestarte beenhouwerij die alles vers en streekgebonden aanbied. Uitbreiden in de toekomst en meer ambachtelijk werken is voor ons een must.
Klasseslager Finebek
Nele en Wim baten sinds 1995 Finebek uit in Berchem. Dagelijks streven ze naar betaalbare kwaliteit en werken ze aan de versheid van hun assortiment.