Verwerking

Verwerking Vlaams-Brabant

Verwerkers in Vlaams-Brabant

Verwerking
bedrijfslogo

't Silsomhof - Everaert Ann

Slagerij

In onze hoeveslagerij verwerken en verkopen we Limousin rundvlees, BWB rundvlees, kalfsvlees, Duroc varkensvlees en lamsvlees. Daarnaast vind je bij ons ook streekproducten, maar allen afkomstig van bij collega's die zelf de grondstoffen produceren. Naast ons werk in de hoevewinkel geven we ook rondleidingen op maat aan groepen, scholen, woonzorgcentra en instellingen. ’t Silsomhof is bovendien een zorgboerderij. In samenwerking met het Steunpunt Groene Zorg bieden we een zinvolle dagbesteding aan mensen die het moeilijker hebben in onze maatschappij.

Bekijk ambassadeur
Verwerking
bedrijfslogo

Melkerhei

Zuivel

Melkerhei is ontstaan uit het melkveebedrijf Arnauts (vader en zoon). We verzuivelen zowel zachte zuivel als rauwmelkse harde kazen. We gebruiken geen toevoegingen, noch bewaarmiddelen, puur natuur.

Bekijk ambassadeur
Verwerking
bedrijfslogo

Lathouwers & Co

Voedselverwerkende industrie

Lathouwers & Co is een familiebedrijf uit Wolvertem dat actief is in aardappelen en witloof. Wij telen, verwerken en verpakken aardappelen en witloof.

Bekijk ambassadeur
Verwerking
bedrijfslogo

Zuivelatelier Tineke

Zuivel

Op boerderij Hof Ter Overlaar maak ik verse zuivelproducten en roomijs op basis van onze dagverse melk. Hoewel we gangbare landbouw toepassen, is de boerderij zo goed als zelfvoorzienend: teelten voor het voeder van de dieren, zonnepanelen, regenwaterrecuperatie,... Er is zowel een melkvee- als vleesveetak (Belgisch Wit-blauw), naast akkerbouw. De melk van onze koeien verwerkt ik tot verse zuivelproducten (yoghurt, boter & karnemelk, plattekaas, rijstpap) en roomijs, volgens traditionele familierecepten. De zijn erkend als ambacht.

Bekijk ambassadeur