Verwerking

Verwerking Oost-Vlaanderen

Verwerkers in Oost-Vlaanderen

Verwerking
bedrijfslogo

Inex

Zuivel

Inex is een Belgisch familiaal zuivelbedrijf gelegen in het Oostvlaamse Bavegem (Wetteren). Al vier generaties maken we de lekkerste zuivelproducten. Gedurende de afgelopen 125 jaar hebben we ons onderscheiden als een betrouwbare speler in de zuivelsector. Inex zuivelproducten worden gemaakt met weidemelk van eigen bodem, afkomstig van boerderijen uit de streek. Met deze weidemelk worden producten van de allerhoogste kwaliteit geproduceerd, zoals yoghurt, room en chocomelk.

Bekijk ambassadeur
Verwerking
bedrijfslogo

De Zuivelarij

Zuivel

In de Zuivelarij maken we lekker zuiderse zuivel met melk van boeren uit de buurt. Onze bekendste kaas is Berloumi maar we maken ook labneh, ricotta en cacioricotta.

Bekijk ambassadeur
Verwerking
bedrijfslogo

Keurslagerij Abel

Slagerij

Bij Keurslagerij Abel staan wij voor ambacht, kwaliteit en sappig vlees van topniveau. Wij verwerken zorgvuldig rund, varken en kalf, met oog voor smaak en herkomst. Ons aanbod omvat vers vlees, charcuterie, dagschotels, belegde broodjes, BBQ‑pakketten en traiteurproducten — ideaal voor dagelijks gebruik of speciale gelegenheden.

Bekijk ambassadeur
Verwerking
bedrijfslogo

Atelier Pure

Slagerij

Atelier Pure is een ambachtelijke slagerij waarbij we ons richten op puurheid en authenticiteit. Onze hoeveslagerij biedt een unieke ervaring waarbij vlees rechtstreeks van de boer naar de consument gaat. Bezoek onze hoeveslagerij en proef het verschil!

Bekijk ambassadeur
Verwerking
bedrijfslogo

Classeslager Jarno en Sylvie

Slagerij

Classeslager is een ambachtelijke slagerij met vestigingen in Knesselare, Adegem en Oedelem. De zaak wordt gerund door Jarno en Sylvie Clarysse-Van de Sompele, samen met Harmen Clarysse. Zij bieden een breed scala aan vleesproducten, waaronder rundvlees van hun eigen 'Classe Rund'-concept. Dit concept staat voor runderen die op de eigen boerderijen in Maldegem-Kleit en Oedelem worden gekweekt met een dieet van gras, lokaal geteelde granen en andere natuurlijke ingrediënten, wat resulteert in smaakvol en kwalitatief hoogstaand Belgisch witblauw rundvlees.

Bekijk ambassadeur
Verwerking
bedrijfslogo

Ijshoeve De Boey

Zuivel

We zijn melkveehouder en verwerken een deel van de melk tot zuivelproducten. Deze verkoop ik in mijn eigen hoevewinkel. Daarnaast verkoop ik ook producten van collega’s. Er wordt alleen lokaal lekkers verkocht in de hoevewinkel. We verwelkomen je graag op ons zomerterras voor ijsjes, ijscoupes en huisgemaakte ijstaarten, of je neemt ons ijs eenvoudig mee naar huis. Met liefde voor korte keten en eigen grondstoffen brengen we pure kwaliteit rechtstreeks van boer naar bord.

Bekijk ambassadeur
Verwerking
bedrijfslogo

Klasseslager Hemelsoet

Slagerij

We zijn een lokale slagerij in het dorp van Kluizen. Een ambachtelijke, maar toch hedendaagse slagerij. Ons vers vlees komt in deelstukken binnen en wordt door onze slagers versneden en verwerkt. Een groot deel van onze charcuterie wordt in eigen huis gemaakt.

Bekijk ambassadeur
Verwerking
bedrijfslogo

Slagerij-Traiteur De Wilde

Slagerij

Wij zijn een ambachtelijke slagerij‑traiteur waar versheid, kwaliteit en duurzaamheid centraal staan. We bieden een ruim assortiment: van fijne bio‑rundsvlees, kip en varkensvlees (waaronder speciale varkensrassen) tot gerijpt rundvlees, charcuterie en ambachtelijke vleeswaren. Daarnaast verzorgen we ook traiteurgerechten en feest‑ & barbecuepakketten — ideaal voor diners, feestjes of informele BBQ’s. Wij kiezen bewust voor lokaal en duurzaam geproduceerd vlees binnen onze regio zodat onze klanten kunnen genieten van eerlijk, smaakvol en kwaliteitsvol vlees.

Bekijk ambassadeur
Verwerking
bedrijfslogo

L' Art du Fromage

Zuivel

Ann Keymeulen is kaasmeester, kaasconsulent, auteur, jury en docente. Door het geven van kaastrainingen, workshops, teambuildings en tastings geef ik mijn passie en kennis met veel enthousiasme door aan winkelmedewerkers, adviseurs, aankopers, mensen uit de horeca en kaasenthousiastelingen. Niks leuker dat iemand inspireren bij de uitwerking van zijn concept! Mijn grootste passie? Belgische kazen!

Bekijk ambassadeur
Verwerking
bedrijfslogo

Zuivelhoeve Keymeulen

Zuivel

Zuivelhoeve Keymeulen is een kleinschalig melkveebedrijf bij Aalst. Alle melk wordt bij ons verwerkt tot een breed gamma aan zuivelproducten : vast kaas, verse zuivel zoals plattekaas, boter, yoghurt, daarnaast desserten en hoeve-ijs. We werken reeds samen met een aantal andere hoevewinkels in de regio en willen onze afzet nog uitbreiden. We hebben zelf 2 eigen winkels waarin we naast onze eigen producten ook streekproducten aanbieden, ook dit willen we graag nog versterken.

Bekijk ambassadeur
Verwerking
bedrijfslogo

Slagerij Schalck

Slagerij

Ik ben een ambachtelijke slager. Wij kopen nog levende runderen rechtstreeks bij de landbouwer. Het dier wordt bij ons in eigen atelier uitgebeend, versneden en verkoop klaar aangeboden in onze beenhouwerij. Ook verwerken wij alles van varkensvlees en gevogelte tot verkoopsklare producten en charcuterie. Wij maken ook nog zelf ons volledig assortiment traiteursbereidingen.

Bekijk ambassadeur
Verwerking
bedrijfslogo

Slagerij Leander

Slagerij

Ik ben een ambachtelijke slager. Al bijna 20 jaar maken wij met liefde voor het vak en respect voor traditie charcuterie volgens authentieke recepten. Bij ons staat puurheid traditie en liefde voor dier centraal. We proberen de roots en ambacht in de nieuwe technieken te verwerken Zo bekomen we kwalitatieve en smakelijke producten van eigen bodem. Kom zeker eens langs en proef wat echt vakmanschap betekend.

Bekijk ambassadeur
Verwerking
bedrijfslogo

Breybeau nv

Verwerking

Breydel is gespecialiseerd in ambachtelijke en duurzaam bereide delicatessen afkomstig uit onze eigen exclusieve en lokale varkenskweek. We organiseren onze korte keten in een straal van 25 km: van stal tot bord. We dagen onszelf voortdurend uit om een zo lekker en kwalitatief mogelijk product te creëren. Ons recept: we combineren uitstekende grondstoffen met de bezieling van onze medewerkers. Breydelham en Breydelspek zijn dan ook door de VLAM erkend als streekproducten. We promoten onze delicatessen via onze website, nieuwsbrief en ook sociale media met de hashtags #lekkerlokaal #winkelhieren #kooplokaal #proefgezelligheid #beleefbreydel. Daarnaast nemen we deel aan tal van evenementen waaronder de 'Week van de korte keten' en de 'Toer Lekker Oost-Vlaams' en organiseren we ook bedrijfsbezoeken, kookworkshops en teambuilding in ons Breydel Belevingscentrum.

Bekijk ambassadeur
Verwerking
bedrijfslogo

Kaasmakerij Stalleke

Zuivel

Wij zijn Kaasmakerij Stalleke, een ambachtelijke kaasmakerij in Melsele waar we kazen maken met dagverse melk van de buurt. We verwerken de melk in kleine batches, zodat we met zorg kunnen variëren in smaakprofielen. Ons assortiment bevat onder meer zachte en pikante kazen, met kruiden, pepers of samenwerkingen met lokale brouwers. Kaasmakerij Stalleke vervaardigt een breed scala aan ambachtelijke kazen, elk met zijn eigen karakter en smaakprofiel. Kortom, we bieden ambachtelijke koeienmelkkaas aan in een waaier van smaken, van mild tot pikant, inclusief seizoens- en special‑edition kazen.

Bekijk ambassadeur
Verwerking
bedrijfslogo

Klasseslager Saerens

Slagerij

Bij Slagerij Saerens combineren we ambachtelijk vakmanschap met topkwaliteit vlees. We zijn een moderne slagerij met de waarden van vroeger. We zijn 3de generatie slagers. In ons eigen atelier verwerken we rund, varken, kalf en lam tot vers vlees, smaakvolle charcuterie en kant-en-klare gerechten.

Bekijk ambassadeur
Verwerking
bedrijfslogo

De Vierklaver

Slagerij

Wij zijn Hoeveslagerij De Vierklaver uit Lokeren en verkopen duurzaam vlees rechtstreeks van de boerderij. Wij bieden runds-, varkens- en lamsvlees, gevogelte, charcuterie en speciale pakketten voor BBQ of feest. Wij leveren in Oost‑Vlaanderen en je kan bij ons of via afhaalpunten je bestelling ophalen. www.onzeboeren.be is een Belgische webshop die biologische producten van lokale boeren aanbiedt. Klanten kunnen via de website bestellingen plaatsen en kiezen uit verschillende afhaalpunten of thuislevering. We maken het eenvoudig om rechtstreeks bij boeren te bestellen, met keuze uit diverse afhaal- of levermomenten in jouw regio.

Bekijk ambassadeur
Verwerking
bedrijfslogo

Slagerij Filip en Annemie

Slagerij

Wij hebben naast een klassieke culinaire slagerij ook een hertenboerderij. De edelherten die we daar kweken worden in de slagerij volledig versneden en verwerkt. Het vlees wordt zowel in verse vorm als als bereide producten in de winkel verkocht. Tevens bieden we ook een aantal zuivelproducten aan van een lokale melkveehouder.

Bekijk ambassadeur
Verwerking
bedrijfslogo

Keurslagerij Luc en Marleen

Slagerij

We kweken runderen op ons eigen landbouwbedrijf met aandacht voor dier en natuur. Wij mesten onze runderen zelf af en versnijden die in onze slagerij. Onze missie is zorgen voor een landbouwbedrijf die door zijn slimme en doordachte manier van werken kan blijven bestaan doorheen de tijd. Aan de zijgevel hangt er een groot bord 'rundsvlees van eigen kweek'. Ons landbouwbedrijf is niet ver gevestigd van onze slagerij, klanten wandelen langs ons landbouwbedrijf en tonen veel interesse in ons lokale Belgisch wit-blauwras.

Bekijk ambassadeur
Verwerking
bedrijfslogo

Patotter bv

Voedselverwerkende industrie

Patotter maakt groentepapjes voor baby's en peuters met gevarieerde seizoensgebonden ingrediënten. Ze zijn volwaardig lekker samengesteld zodat ze alles bevatten wat een baby/peuter nodig heeft op maat, ter ondersteuning van zijn/haar ontwikkeling. We verkopen deze via onze webshop maar ook via winkels. Aan kinderdagverblijven leveren we ook aangepaste maaltijden. Lokaal staat gelijk aan lekker en kwaliteit dus gaan we steeds op zoek naar lokale leveranciers van onze ingrediënten.

Bekijk ambassadeur
Verwerking
bedrijfslogo

De Zuivelarij BV

Zuivel

De Zuivelarij is sinds 2017 een kaasmakerij in Berlare. In het begin was het de bedoeling om kleinschalig en als hobby zuivelproducten te maken met melk van boeren uit de buurt. Maar onze Berloumi grillkaas kende al snel succes, waardoor we verder konden groeien. Ondertussen specialiseren we ons in creatieve, niet-courante, Mediterrane zuivelproducten, vaak met culinaire toepassingen. Zo groeide onze hobby al snel uit tot een bloeiend, lokaal en innovatief bedrijf. Ieder product maken we met de melk van één uniek landbouwbedrijf. Het is onze manier om de keten te verkorten en de band tussen boeren, producenten en consumenten te versterken. Onze boeren krijgen een eerlijke prijs en vinden het, net als wij, belangrijk om ecologisch te werken. Naast Berloumi produceren we ricotta, labneh, viVie en paneer.

Bekijk ambassadeur
Verwerking
bedrijfslogo

Slagerij Vermeiren

Slagerij

Wij zijn een ambachtelijke slagerij‑traiteur waar je terechtkan voor vers vlees, charcuterie en bereide producten — altijd met aandacht voor kwaliteit en vakmanschap. We maken het je makkelijk: je kunt je bestelling online of via telefoon plaatsen en ophalen wanneer het jou past — zelfs via onze 24/7‑automaat buiten de normale winkeltijden. We verzorgen ook kant‑en‑klare maaltijden en verse specialiteiten, zodat je met gemak een lekkere maaltijd op tafel zet. Met onze service, flexibiliteit en klantgerichte aanpak willen we het dagdagelijks gemakkelijker maken om te genieten van vers, eerlijk en smaakvol vlees.

Bekijk ambassadeur
Verwerking
bedrijfslogo

BV Slagerij Van de Velde & Zonen

Slagerij

Wij zijn Slagerij Van de Velde, een ambachtelijke slagerij in Evergem waar kwaliteit, versheid en een ruim assortiment vers vlees en fijne vleeswaren centraal staan. Wij bieden dagelijks vers vlees, bereide schotels, kaas en traiteurproducten aan, en je kan ook bij ons terecht voor afhaaltraiteur en feestelijke buffetten.

Bekijk ambassadeur
Verwerking
bedrijfslogo

Donckhoeve

Ijs

Wij hebben een melkveebedrijf en verwerken de melk van onze koeien in ijs. Het ijs wordt verkocht in 2 ijskarren en in onze winkel met ijsautomaat. Wij verkopen in ons winkeltje ook aardappelen van eigen teelt.

Bekijk ambassadeur
Verwerking
bedrijfslogo

De Dapper BV

Bakkerij

Wij zijn een familiebakkerij & patisserie, waar puurheid en liefde voor het vak centraal staan. Naast ambachtelijk brood en verfijnde patisserie bieden we ook chocolade, charcuterie en zuivel aan, met een sterke focus op lokale leveranciers. Wij bieden een uitgebreid assortiment aan brood, taarten en snacks dat je eenvoudig kunt bestellen via onze webshop of kunt ophalen in de winkel.

Bekijk ambassadeur