Land- en tuinbouw Oost-Vlaanderen
Land- en tuinbouwers in Oost-Vlaanderen
't Laurentiushof
Wij fokken het vleesras Black Angus. Wij verkopen vleespakketten/losse stuks op bestelling.
Hoevezuivel 't schuur
Melkvee met melkverwerking: ijs, yoghurt, boter, desserten.
Kaasboerderij 't Leenhof
Wij zijn een familiebedrijf dat al de melk van onze 200 geiten verwerkt tot allerlei eindproducten om die te verdelen via onze hoevewinkel, groothandels , lokale horeca en Retail. Daarnaast verwerken we ook een deel van onze koeienmelk om te verkopen in de hoevewinkel onder de vorm van IJs, yoghurt en desserten
Boerderij De Lekkerbek
Wij kweken kippen en parelhoenen van traaggroeiende rassen die vanaf 5 weken op de wei lopen (systeem met mobiele kippenstal). Wij kweken niet bio, maar qua raskeuze en ruimte voor de dieren volgen we wel de biologische normen. We verkopen vooral thuis (korte keten) en leveren ook aan enkele winkels en restaurants. De kippen en parelhoenen zijn topproducten met een unieke smaak
Het Waterland
Dit landbouwbedrijf is gespecialiseerd in het telen van producten met een hoogwaardige kwaliteit. Onze granen (We verkopen bloem) , dieren (we verkopen runds) en aardappelen (Vastkokende en friet) verkopen we het liefst rechtstreeks aan de lokale molen, slager of restaurant. Zo slaan we een kortere brug tussen wij als boer en jullie als consument. Noël en Tim delen graag hun passie. Samen voor (h)eerlijk lokaal!
vvzrl
We telen aardappelen en verkopen die in onze automaat alles van eigen opbrengst
Fruitbedrijf Cocquyt LV
Eigen teelt en hoeveverkoop van appel, peer en kers aan zowel particulieren als lokale winkeliers. Daarnaast verkopen we ook fruitsappen op basis van appel, zowel in glazen flessen van 1L als dozen van 5L. Ook bedrijfsbezoeken mogelijk alsook huur van onze bezoekersruimte voor feestjes of bedrijfsevent.
Slagerij Blockeel
We kweken ons eigen runds - en kalfsvlees en gebruiken deze grondstoffen om (h)eerlijke producten te verkopen aan onze klanten
De Vis bv
Bij De Vis in Gent kan je rekenen op het meest uitgebreide assortiment verse vis, schaal- en schelpdieren, viseieren en zeegroenten uit de regio.
SmaakBoerderij
We hebben zelf een jarenlange zoektocht achter de rug op zoek naar puur en onbewerkt eten dat ons voedt in plaats van enkel te vullen. Daarom zijn we als eerste boerderij in Vlaanderen gestart met herstellende landbouw. Daar gaat het houden van dieren samen met het herstellen van de natuur. Onze dieren worden hun hele leven in de weide gehouden en zorgen met hun mest voor het verbeteren van de bodem. Op die verbeterde bodem groeit er vervolgens een diversiteit aan stevige en voedzame planten. Die op hun beurt terug voeding vormen voor de dieren. Dit alles resulteert in vlees met een hoge voedingswaarde en een rijke, kruidige smaak. Een afspiegeling van de manier waarop de dieren geleefd hebben.
Bagynhof
Belevingsboerderij Hoeveslagerij Onze Bagynvarkens worden geboren op de boerderij en zullen na een leeftijd van 9 maanden verwerkt worden op de boerderij. Zowel in heel wat charcuterie als vers vlees.
't Hof van Rapenburg
Onze familieboerderij t hof van rapenburg dateert uit de 13de eeuw, naast koeien hebben we ook kippen waaronder de Mechelse koekoek dit zijn echte kwaliteitskippen die vrij kunnen rondscharrelen in een fruitboomgaard met even oude fruitboomrassen, de traaggroeiende scharelkip wordt krijgt speciaal aangepaste voeding. Die zorgt ervoor dat het vlees heel fijn vezelig, mals en sappige is. Een echte delicatesse ! De Mechelse Koekoek behoort tot Belgisch culinair erfgoed en heeft een kleine ecologische voetafdruk.
Leon
Wij zijn gemotiveerde jonge varkenshouders die gestart zijn met het verwerken van ons eigen varkensvlees, onder de naam "Leon". Wij bieden vers varkensvlees aan en tal van gehaktbereidingen (zoals verschillende soorten hamburgers, worsten...). We verkopen het vlees via de webshop en op lokale boerenmarkten.
Proef De Vierhoekhoeve BV
De Vierhoekhoeve is een kleinschalig familiaal landbouwbedrijf. In 2024 bestaat de boerderij 103 jaar, waarvan reeds 33 jaar gekend als ‘De Vierhoekhoeve’, de rood en witte stippen-boerderij in Gijzenzele. De vierde generatie staat op dit moment aan het roer. Naast de boerderijklassen hebben ze de zuivelboerderij uitgebreid met een hoevewinkeltje en ontmoetingszalen voor feesten en meetings. Kaasmaker Pieter en zijn keukenprinsessen zijn erkende Belgische ambachtslui. Zo goed als het volledig assortiment is ‘handmade’.
Keurslagerij Luc en Marleen
We kweken runderen op ons eigen landbouwbedrijf met aandacht voor dier en natuur. Wij mesten onze runderen zelf af en versnijden die in onze slagerij. Onze missie is zorgen voor een landbouwbedrijf die door zijn slimme en doordachte manier van werken kan blijven bestaan doorheen de tijd.
Bv de bloempothoeve
De hoofdactiviteit op de Bloempothoeve is het telen van verse ingrediënten voor de spirituele dranken. ’s Zomers bloeit er een enorm gamma aan eetbare bloemen, fruitsoorten en kruiden. Alles wordt vers geoogst en onmiddellijk gemacereerd zodat er geen smaken verloren gaan.
Herlinckhof
Wij zijn een akkerbouwbedrijf en telen o.a. baktarwe en kikkererwten. Rond onze kippenkar scharrelen Brakelhennen die heerlijke eieren leggen. De eetbare bloemen van onze akkerranden verwerken we tot bloemengelei en siroop om limonade te maken. Van de okkernoten maken we notenpasta, een lokaal alternatief voor pindakaas. We hebben een zelfbedieningskraam aan onze boerderij. We zijn ook de thuis van de Buurderij van Ninove, waar mensen uit de buurt elke zaterdag groenten, vlees, zuivel enz van producenten uit de streek ophalen.
Duroc d'Olives bv
Duroc d'Olives, Mals, gezond en buitengewoon lekker : dat zijn de drie waardevolste eigenschappen van Duro d'Olives varkensvlees. We hebben ze te danken aan de combinatie van een bijzonder varkensras en een speciaal samengesteld dieet. En bovenal ga je van Duroc d'Olives varkensvlees houden omdat het zo verrukkelijk sappig en zacht is. Kies jij als chef of fijnproever ook voor Duroc d'Olives ? https://www.durocdolives.com/nl/webshop/
Kloosterhoek
Wij zijn een gemengd landbouwbedrijf met een 70-tal melkkoeien en zo'n 40 stuks vleesvee, en hebben ook nog een tak akkerbouw waaronder aardappelen die wij via onze automaten verkopen.
Fruitbedrijf Wolfcarius Gottem - Markegem
Wij zijn een familiaal fruitbedrijf. 2 broers Stephan en Yves werken samen met de 2 vrouwen An en Carla. Wij telen, bewaren, sorteren en verhandelen ons eigen appelen en peren. Die bieden we aan aan iedereen die geïnteresseerd is in lekker fruit van bij ons. Iedere klant, groot of klein is welkom. Daarnaast hebben wij op ons bedrijf in Gottem een zelfbedieningswinkel die 7 dagen op 7 vrij toegankelijk is van 7u tot 21u. Betalen kan (enkel) met de bankkaart. Naast ons eigen fruit bieden we een (beperkt) gamma aan groenten/fruit (aardbei) van collega telers. Interesse: steeds welkom voor een bezoek of uitleg ter plaatse. Groeten Stephan en An, Yves en Carla
Hoeve Van Eigen Kweek
Op onze boerderij Van Eigen Kweek in Lembeke, houden we melk- en vleeskoeien, varkens en kippen. Onze dieren lopen vaak buiten te grazen en een groot deel van hun voeders telen we zelf, met zorg voor dier en natuur. Hun vlees verkopen we zowel in voordeelpakketten als per stuk. Van onze romige verse volle melk maken we heerlijke yoghurt, ijs en desserts. Ambachtelijk, puur en vol smaak, daar gaan we voor. Al onze producten verkopen we lokaal, in onze hoevewinkel, via onze webshop, in lokale winkels en op een boerenmarkt. In onze hoevewinkel kan je ook terecht voor vele andere producten van lokale boeren naar ons hart.
Agra Claessens
Greet en Stijn hebben zich gespecialiseerd in de teelt van de primeuraardappel de Moese Patat. Deze is erkend als Vlaams Streekproduct. Daarnaast telen ze ook bewaaraardappelen (o.a. Bintje) in de vruchtbare kleigronden van de Schelde. Hun afzet is enkel gericht op korte keten en B2B.
Gallux
Gallux heeft alle schakels in de productie van braadkippen in handen. Van vermeerdering, opfok, broeierij, veevoederfirma tot braadkippen. Deze kip kan je bij je lokale handel terugvinden als Gallux!
Herlinckhof
Wij zijn Thijs en Jamien van Herlinckhof, akkerbouwbedrijf in Ninove. We telen o.a. baktarwe en experimenteren met kikkererwten. Brakelhennen scharrelen rond onze mobiele kippenkar. Van de eetbare akkerranden maken we bloemengelei en van onze notelaars een lokale pindakaas/notenpasta. We zoeken afzet voor onze kikkererwten en artisanale gelei en notenpasta. We zijn op zoek naar kennisdeling en/of samenwerking rond de nieuwe teelt kikkererwten en kunnen zelf 3 jaar teeltkennis delen.